Jégkorong: továbbra is veretlen a KMH II az osztrák élvonalban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.09. 12:37
null
A KMH U25 továbbra is veretlen az osztrák elsőosztályban
A Kanadai Magyar Hokiklub U25 Select női jégkorongcsapata kedd este 3–1-re legyőzte a  MAC/Marilyn U25 Select együttesét a Tüskesátorban az osztrák női elsőosztályban (DEBL). 

 

A mérkőzés igazi rangadónak számít a magyar női jégkorongéletben, a tavalyi szezon dupla KMH-győzelemmel zárult. Az idei idény első összecsapására ismét megteltek a Tüskesátor lelátói.

Az első harmad izgalmakkal teli, ám gól nélküli játékkal zajlott. A második játékrész elején a vendégek szerezték meg a vezetést, Dettrich Szilvia talált be Fodor Lili átadásából. A mérkőzés 32. percében a KMH egyenlített, Horváth Dominika góljával az állás 1–1 volt.

Az eredmény a játékrész végéig változatlan maradt, ám a záró harmadban a KMH egy látványos akciót követően átvette a vezetést. Bikás Lucától Szamosfalvi Petrához került a korong, amit egy pontos átadással továbbított Egyedi Noéminek, aki elegáns mozdulattal pattintotta be a korongot a vendégek kapujába.

Az állás így már 2–1 volt a Kanadai Magyar Hokiklub javára.

A találkozó utolsó percében a vendégcsapat vezetőedzője, Kis András a kapus lehozatala mellett döntött, így hat mezőnyjátékossal támadhatott a MAC Marilyn. A hazaiak nem jöttek zavarba a szituációtól, remekül kivédekezték a kialakult emberhátrányt.

A mérkőzés végét jelző dudaszó előtt 30 másodperccel Szamosfalvi üres kapus találatával bebiztosította a KMH számára a győzelmet, így Fodor Zoltán csapata 3–1 arányban diadalmaskodott hazai pályán a MAC Marilyn együttese felett.

A KMH továbbra is veretlen az osztrák elsőosztályban.

Fodor Zoltán, a KMH U25 Select vezetőedzője a találkozó után büszke volt sérülések és betegségek miatt megtizedelt csapatára.

„Annak ellenére, hogy sérülések és betegségek miatt csupán 12 mezőnyjátékossal álltunk ki a mérkőzésen, mindenki hatvan percen keresztül maximálisan a feladatra tudott koncentrálni, és szívvel-lélekkel, igazi csapatként küzdeni a győzelemért. Büszke vagyok a lányokra, hogy egy másodpercig sem engedtek ki, remekül helytálltak a rutinosabb játékosokkal kiálló MAC csapata ellen.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik