Jégkorong: több mint tíz hónap után rendez tornát az IIHF – jön a junior-vb

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 09:47
null
A junior-vb december 25-én indul (Fotó: Twitter, @IIHF)
Több mint tíz hónap kényszerű kihagyás után december 25-től rendez eseményt a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF): ekkor kezdődik majd az edmontoni (U20-as) junior-világbajnokság.

Az IIHF február elején olimpiai selejtezőket tartott, ám a koronavírus-járvány terjedése miatt márciustól valamennyi tornáját törölte.

A férfi junior korosztály elit-világbajnokságának megrendezését Kanada – azon belül Alberta tartomány – szigorú körülmények között vállalta. Eredetileg Edmonton és Red Deer városa adott volna otthont a vb-nek, ám a hatóságokkal egyeztetve csak az edmontoni Rogers Arénában lesznek mérkőzések, zárt kapuk mögött.

Az ötletet az észak-amerikai profi liga (NHL) augusztus-szeptemberi rájátszása adta, amikor ugyanitt úgynevezett buborékban, azaz elszigetelve játszott 24 csapat, és a több mint 33 ezer koronavírusteszt egyike sem hozott pozitív eredményt.

A torna december 25-én a Svájc–Szlovákia találkozóval kezdődik, december 20-tól 23-ig lehet felkészülési meccseket tartani, a tíz válogatott már több mint egy héttel korábban kiutazik Edmontonba.

A döntőt január 5-én vívják. Mivel az alsóbb szintek tornáit – köztük a magyarokat felvonultató divízió I/A-s vb-t – törölték, most nem lesz kieső.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik