Női jégkorong: tarolt a KMH Budapest női szakága

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 17:13
null
Remekeltek a Hokiklub női együttesei (Fotó: KMH)
A KMH Budapest több női csapattal is képviselteti magát hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. A héten a legkisebb Girls lánycsapaton kívül az összes női csapat megmérettetett, és egy tökéletes győzelmi sorozattal négyből négy mérkőzést nyert. Az együttesek az osztrák EWHL- és DEBL-bajnokságban játszottak három mérkőzést, illetve a női U25-ös csapat vasárnap a magyar bajnokságban aratott kiütéses győzelmet

A Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt női csapata a hétvégén két mérkőzést játszott az osztrák bázisú EWHL-bajnokságban, ahol előbb a Salzburg, majd a Bolzano volt az ellenfél. Szombaton Salzburgban meccseltek. A HMK az első harmad 3. percben szerezte meg a vezetést Dabasi Réka góljával. A második játékrész találat nélkül telt el, a harmadik harmadban a budapesti csapat bepótolta a gólzáport, és 6 perc leforgása alatt három gólt is szerzett: előbb Dabasi Réka, majd Averi Nooren talált be, végül Grkovic Jelena állította be a 0–4-es végeredményt.

Ezután Bolzanóba utaztak, ahol egy igen szoros mérkőzésen hosszabbítás után győzedelmeskedtek 4–3-ra. A második harmadban Averi Nooren szerezte a fővárosi csapat első gólját, viszont a következő támadásban az ellenfél ki is egyenlített, így 1–1-gyel mentek pihenőre a csapatok. A harmadik harmad igen izgalmasra sikeredett, ahol a két csapat felváltva talált egymás hálójába. A Hokiklub Budapest csapatából Stacey Scott és Averi Nooren lőtt gólt, így alakult ki a rendes játékidő végére a 3–3-as döntetlen. Következett a hosszabbítás, amely találat nélkül zajlott le, így jött a szétlövés, amelynek a végén a Hokiklub Budapest megnyerte a mérkőzést.

A felnőttcsapaton kívül a DEBL-együttes is megmérkőzött a hétvégén a szintén budapesti MAC Budapest Marilynnel. A lányok magabiztos, 4–0-s győzelmet arattak, így tovább menetelnek a tabella élén. A csapat a második harmadban szerezte meg a vezetést Puskás Noémi góljával, aki a harmad utolsó másodperceiben még egyszer betalált. A harmadik harmadban Kerekes Kármen nyitotta meg a találatok sorát, majd az utolsó percek egyikében Koczka Jozefina talált be, kialakítva a 4–0-s végeredményt.

A magyar bajnokságban is megfordult a KMH, ahol női U25-ös csapatuk mérkőzött meg idegenben az FC Hatvan Girls együttesével. A HokiKlub már az első harmadban megszerezte a vezetést, a második harmadban 3–0-ra nőtt a különbség, majd az utolsó harmadban még egy ötgólos sorozattal sikerült bebiztosítani a negyeddöntős győzelmet.


NŐI JÉGKORONG
EWHL
DEC Salzburg–Hokiklub Budapest 0–4
EVB Eagles Südtirol–Hokiklub Budapest 3–4
DEBL
MAC Budapest Marilyn–KMH Budapest 0–4
Női U25
FC Hatvan Girls–KMH Budapest 1–8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik