Jégkorong: Szuper Levente akár a világbajnokságon is védhet

Vágólapra másolva!
2013.03.15. 22:48
null
Szuper Levente bő egy évtizeden át számított a magyar válogatott első számú kapusának (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya megerősítette, hogy Szuper Levente szombaton csatlakozik a nemzeti csapathoz a fehévári edzőtáborban – számolt be róla a szövetség honlapja.

 

„Múlt héten egy elég hosszú beszélgetésem volt Leventével – vágott bele Chernomaz –, megkérdeztem, lejönne-e a válogatott táborba, hogy megpróbáljon egy pozíciót kiharcolni magának a csapatban. Szüksége volt egy kis gondolkodásra, aztán két nap után megkeresett, hogy jönne. Biztosított, hogy száz százalékig elkötelezett az edzések iránt, és hogy részt vegyen a felkészülésen. Tudom, hogy nem igazán játszott ebben a szezonban, de a következő hetekben még formába tudja hozni magát. Ugyanis nem egy szezonról beszélünk, amit védenie kellene, hanem csupán öt meccsről, ennyi lesz a világbajnokság. Ebből is csak pár meccs jut majd egy kapusra, hiszen nem lesz első és második számú hálóőrünk. Ha az elkövetkező hetek értékelésénél úgy gondoljuk majd, hogy Levente készen áll a játékra, akkor szerintem az ő tapasztalatával és technikai tudásával segíthet elérni a célunkat a vébén. "

Szuper Levente izgatottan várja az edzéseket.

„Ami a legfontosabb, óriási köszönettel tartozom először is a családomnak – kezdte a kapus –, kicsi lányomnak és feleségemnek; a Vasasnak, hogy a klubépítés egy ilyen fontos szakaszában nélkülöznek majd, és a szövetségi kapitánynak is, amiért folyamatosan kapcsolatban maradt velem. Személyesen is találkoztunk, és nagyon megtisztelőnek tartom, hogy azt mondta, szükség lenne a jelenlétemre a válogatottban. Izgalommal várom az edzőtábort, bár nem lesz egyszerű időszak, valószínűleg az egyetemen is halasztanom kell majd. Össze kell egyeztetnem a családot, iskolát, a Vasast és a válogatottat."

A céljairól Szuper Levente óvatosan fogalmazott.

„Egyelőre rövid távú célokat tudok csak kitűzni, ki fog derülni mennyire tudom felvenni a versenyt. Ebben a szezonban nem játszottam, de sokszor voltam teljes kapus felszerelésben, hiszen kapusedzéseket tartok, és azért nem felejtettem el védeni. Meglátjuk, mit hoz a jövő. "

A válogatotthoz szombat reggel többen is csatlakoznak Székesfehérváron, Miskolcról Gyenes, Gőz, Szirányi, Hegyi és Nagy Krisztián érkezik majd. Utóbbi életében először vesz részt felnőtt válogatott edzésen, még junior korú. Rajtuk kívül több légiós is most kapcsolódik be a felkészülésbe, Bartalis István, Vas János és Ladányi Balázs, illetve Szuper Levente is ott lesz szombaton a jégen. A tervek szerint a keret már péntek estétől együtt készült volna, de többen nem tudtak eljutni Fehérvárra az időjárási viszontagságok miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik