Jégkorong: szétlövéses vereség után harmadik a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.09. 20:29
A káposztásmegyeri Négy nemzet torna záró mérkőzésén a házigazda magyar jégkorong-válogatott szétlövéses vereséget szenvedett Olaszországtól, így a torna harmadik helyen végzett.

Fordulatokban bővelkedő meccset vívtunk az olaszokkal (Fotók: Mirkó István)
Fordulatokban bővelkedő meccset vívtunk az olaszokkal (Fotók: Mirkó István)
Fordulatokban bővelkedő meccset vívtunk az olaszokkal (Fotók: Mirkó István)



Fordulatokban bővelkedő meccset vívtunk az olaszokkal (Fotók: Mirkó István)
Fordulatokban bővelkedő meccset vívtunk az olaszokkal (Fotók: Mirkó István)



1. harmad

A mérkőzés első perceiben az olaszok ránk erőltették az akaratukat, az akkor döntően védekezésre kényszerített magyar együttes saját térfelén dolgozott, méghozzá becsülettel. Amint viszont lehetőséghez jutott, azzal azonnal élni tudott. A 6. percben emberelőnybe kerültünk, Szirányi Bence pedig gyilkos erejű kapáslövést engedett el az olasz kapu felé, amely Philipp Kosta hathatós közreműködésével a korong a rendeltetései helyén kötött ki. Ezúttal is rengeteg korizás jellemezte a játékunkat, no meg fegyelmezett védőmunka, és miután Rajna Miklós is jól zárt a ketrec előtt, megőriztük minimális előnyünket (1–0).

Egyenlő erők csatájában a szétlövés döntött
Egyenlő erők csatájában a szétlövés döntött

2. harmad

Emberelőnyös, illetve emberhátrányos időszakok jellemezték a találkozót – nézőpont kérdése – a felvonás első részében, amelyben volt némi összecsúszás is. Mindkét együttesből két-két embert szórtak ki, de az eredmény nem változott. A sok mezőnymunkának köszönhetően továbbra is kevés volt az igazán nagy helyzet, még kevesebb a valóban gólszagú löket, bár a létszámkülönbség azért közelebb hozta a játékot a kapuk előteréhez. A felvonás végén aztán egyenlítettek az olaszok. Mestyán István kiállítását még kibekkeltük, utána azonban támadásban maradt az ellenfél, és Christian Willeit révén egalizált (1–1).

3. harmad

A játékrész elején átvette a vezetést az ellenfél. Régi ismerősünk, Armin Hofer maradt egyedül a kapunk előtt – emberhátrányban voltunk, de így is látványosan rosszul osztottuk le az embereket –, és hiába próbáltunk blokkolni a kékvonalról középen fellépő bekket, az olasz hét méterről alaposan megnézte magának a kapu jobb oldalát, majd oda is lőtt. Emberelőnyhöz jutva azonnal veszélyeztetni próbáltunk, de miután Kovács Csaba is kiszállt a játékból – nem önszántából, hanem küldték – odalett az emberfór. Az olaszok viszont a négy a négy elleni játék után még kaptak egy kis resztlit, amit góllal használtak ki. Raphael Andergassen tört be a harmadunkba a jobb oldalon, passzát blokkoltunk, de a korong visszakerült a feladóhoz, aki jégen fekvő védőink és kapusunk mellett a kapuba kotorta. Emberelőny segített minket mezőnyfölényhez és szépítéshez: megvoltak a kombinációk, jöttek a lövőhelyzetek, Kovács Csaba pedig szép egyéni megmozdulás végén be is talált. A Karol Csányit holttérből durván oldalba taszajtó Luca Zanatta tett arról, hogy még izgalmasabb legyen a hajrá, miután ötperces kiállítást és végleges fegyelmit mértek rá. Hatalmas nyomás alá helyeztük az ellenfelet, felpörgött az addig sem lassú ütemű találkozó – viszont az iram kapu előtti izgalmakkal is párosult –, Sárpátki Tamás pedig egyenlített. Majd' négy percet sikerült kivédekezniük az olaszoknak az ötből. Hajtós végjátékban nem változott az eredmény, jöhetett a ráadás (3–3).

Hosszabbítás

Négy a négy ellen előbb nekünk, majd az olaszoknak volt lehetőségük lezárni a találkozót, de nem sikerült, így a rávezetésekre maradt a döntés. Tőlünk két játékos próbálkozhatott, eredménytelenül, viszont Rajnának mindkét olasz betalált, így lezárva a mérkőzést (3–4).

Karakteresek - „Nagyot lépett előre a magyar hoki”

JÉGKORONG, NÉGY NEMZET TORNA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 3–4 (1–0, 0–1, 2–2, 0–0, 0–1) – szétlövéssel

Káposztásmegyer, 2000 néző. Vezette: Csang Szuk Kuk (dél-koreai), Babic, Németh M., Somos (mindhárom magyar)
Magyarország: Rajna – Reiter, Martine – Magosi B., Sebők, Benk; Szirányi B. 1, Gőz – Vincze P., Hári J. (1), Kovács Cs. 1; Mestyán, Orbán – Rafaj, Sikorcin (3), Csányi; Hüffner, Pozsgai – Sárpátki 1, Nagy K. (1), Turbucz
Olaszország: Kosta – M. Zanatta, L. Zanatta – Insam, Bernard, Frei; Hofer 1 (1), Willeit 1 – Caletti, Iori (1), Goi; Glira, Trivellato – Nicolao (1), Peruzzo, Marchetti; Sullmann, Casetti – Andergassen 1, Kostner 1 (1), Wunderer
Gólok. 7:02: Szirányi B. (Sikorcin – emberelőny, 1–0). 39:24: Willeit (Hofer, Kostner, 1–1). 44:57: Hofer (Nicolao, Iori – e.e., 1–2). 48:24: Andergassen (e.e, 1–3). Kovács Cs. (Hári, Sikorcin – e.e, 2–3). 57:27: Sárpátki (Nagy K., Sikorcin – e.e, 3–3). Győztes lövés: Kostner (3–4)
Fegyelmi büntetés: végleges fegyelmi (L. Zanatta)
KORÁBBAN
Dél-Korea–Lengyelország 6–3
A torna végeredménye:
1. Lengyelország 6 pont (12–12), 2. Dél-Korea 5 (11–12), 3. Magyarország 4 (13–11), 4. Olaszország 3 (9–10)

JÉGKORONG, KARJALA-KUPA
3. FORDULÓ
Oroszország–Csehország 4–2
(3–0, 0–0, 1–2)
Finnország–Svédország 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)
A torna végeredménye: 1. Svédország 7 pont (12–7), 2. Finnország 6 (8–6), 3. Oroszország 4 (10–13), 4. Csehország 1 (6–10)

JÉGKORONG, NÉMETORSZÁG-KUPA
3. FORDULÓ
Szlovákia-Svájc 1–2
(0–0, 1–0, 0–2)
Kanada–Németország 4–2 (0–2, (2–0, 2–0)
A torna végeredménye: 1. Németország 6 pont (7–6), 2. Svájc 6 (5–5), 3. Szlovákia 3 (6–5), 4. Kanada 3 (6–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik