Jégkorong: szenzációs igazolás – az NHL-ből erősít a Bécs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 11:57
null
Dave Cameron (balra, szemüvegben) lett a Vienna Capitals vezetőedzője (Fotó: AFP)
Az osztrák sajtó szenzációs igazolásként tálalta kedd reggel, hogy Dave Cameron lett a Vienna Capitals jégkorongcsapatának vezetőedzője. Az NHL-ből érkező szakember Serge Aubint váltja a bécsi együttes kispadján.

 

Dave Cameron játékosként is szerepelt az észak-amerikai profiligában (NHL), a Colorado és a New Jersey színeit is képviselte. Edzői karrierjét 1995-ben kezdte, több alacsonyabb osztályú csapatnál is dolgozott, 2011-ben került az Ottawa Senatorshoz segédedzőként. 2014 decemberében vezetőedző lett, a 2015–2016-os szezonban is ő irányította a kanadai csapatot, amely nem jutott be a rájátszásba, ezt követően pedig szerződést bontottak vele. Innen Calgaryba vezetett az útja, ahol újra másodedzőként dolgozott 2016 nyarától idén áprilisig.

Az 59 éves szakember dolgozott a kanadai szövetségnél is: az U18-as válogatottat 2004-ben világbajnoki címig vezette, a juniorválogatottat vb-ezüstig (2011), valamint a 2016-os felnőtt vb-n diadalmaskodó Kanada edzői stábjában is helyet kapott.

Dave Cameron néhány napja már Bécsben tartózkodik, és a Capitals honlapjának elmondta: szeretné megnyerni az osztrák ligát (EBEL) a fővárosi csapattal. A bécsiek a 2017–2018-as szezonban megnyerték az alapszakaszt és a felsőházi rájátszást is, majd az elődöntőben a későbbi győztes Bozennel szemben maradtak alul (4–1).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik