Jégkorong: szakított a hazai szövetség és a Mol

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 16:12
Véget ért a Magyar Jégkorongszövetség és a sportágat több módon is támogató MOL Nyrt. együttműködése.

„A jégkorongszövetség új vezetése váratlanul úgy döntött, mással folytatja az együttműködést” – olvasható az olajipari cégnek MTI-hez eljuttatott közleményében, amely egyúttal leszögezi, sajnálja, hogy nem tudja folytatni az együttműködést.

A vállalat szerdai beszámolója szerint az elmúlt csaknem tíz évben több mint egymilliárd forintot költöttek a magyar jégkorongsport támogatására. A Mol névadója volt a 2008-ban életre hívott közép-európai regionális bajnokságnak, amelyben eddig a magyar klubokon kívül romániai, szerb és szlovák csapatok szerepeltek, idén pedig osztrák együttes csatlakozott a mezőnyhöz. A bajnokság mellett a cég a válogatottat is rendszeresen támogatta.

Az Magyar Jégkorong-szövetség honlapján megköszönte mindazt a támogatást, amelyet „a legnagyobb magyar vállalat 2008 óta mind anyagilag, mind pedig szakmailag hozzátett a sportág színvonalának növeléséhez”.

„Sajnáljuk, hogy a 2017/18-as szezonra már nem tudtunk kölcsönösen előnyös feltételekben megállapodni a Liga szponzorációjáról. Tekintve ugyanakkor, hogy 2017 év végéig a MOL a magyar válogatott főtámogatója, az MJSZ továbbra is stratégiai partnerként tekint a vállalatra és a jövőben is messzemenően teljesíti minden szerződéses kötelezettségét” - olvasható az MJSZ állásfoglalásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik