Hoki: Stanley-kupa-győztes és Szirányi a Volánnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 10:02
null
Sajtótájékoztatón mutatta be új játékosait az Alba (Fotó: Tumbász Hédi)
A jégkorong EBEL-ben szereplő Fehérvár bejelentette, hogy szerződtette a korábban 231 NHL-mérkőzésen szereplő Ric Jackman kanadai védőt, aki 2007-ben Stanley-kupát nyert az Anaheim Ducksszal, majd friss bajnokként a Red Bull Salzburghoz igazolt. A 35. születésnapját pénteken ünneplő játékos legutóbb Dél-Koreában játszott.

Jackman mellett érkezik a szintén kanadai, 26 éves Colton Yellow Horn, valamint a magyar válogatott Szirányi Bence is.

Yellow Horn a 2008–2009-es idényben ugyancsak Salzburgban játszott, de utána visszatért Észak-Amerikába, ahol az ECHL-ben és az AHL-ben szereplő csapatokat erősített, a legutóbbi idényt a Manchester Monarchsban (AHL) fejezte be.

A védő, Szirányi Bence légióskodott már Franciaországban, a legutóbbi idényben pedig Miskolcon játszott.

Az már korábban eldőlt, hogy a Volánban folytatja pályafutását az amerikai-horvát Adam Naglich, valamint a kanadai Andrew Sarauer.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató kitért rá, hogy nagy erőkkel dolgoznak a szabadtéri, úgynevezett Winter Classic-mérkőzések megszervezésén. Ezekre december közepén kerülne sor Budapesten, a városligeti Vajdahunyad vár tövében.

„A tervek szerint december 13-án és 15-én Budapesten, a Vajdahunyad vár tövében fogadnánk a Salzburgot és a Klagenfurtot. A város vezetése mellett már egyeztettünk erről a magyar és az osztrák szövetséggel, volt már kétfordulós tárgyalás e témában, de kérdések még persze felmerülnek" – hangsúlyozta Ocskay.

Hozzátette: a legfontosabb, hogy minél előbb kiderüljön, mennyibe kerül mindez, illetve hány nézőt tudnak elhelyezni a mobillelátókon. Szerinte, ha sikerülne megtartani a két összecsapást, arra fél Európa odafigyelne.

„Ha esetleg a városligeti helyszín nem realizálódna, aminek nem örülnénk, akkor a két EBEL-meccs a fehérvári retró csarnokban kerül megrendezésre" – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik