Jégkorong: próbaszerződéses AHL-kapus pótolja Hetényit

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 15:50
null
A súlyos beteg Hetényi Zoltán helyére az Egyesült <br />Államokból szerződtettek helyettest (Fotó: Mirkó István)
Az osztrák szervezésű jégkorongbajnokság, az EBEL előző szezonjában az alapszakasz tizedik helyén végző Fehérvár AV19 sajtótájékoztatót tartott, melyen a következő szezonra kitűzött célokról és a súlyos betegsége miatt kidőlt Hetényi Zoltán pótlásáról is beszéltek.

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 nemrégiben kinevezett amerikai vezetőedzője az együttes csütörtöki, szezonindító sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly sokat fejlődött a csapat, amely idén is hasonló fejlődési lehetőség előtt áll. A 2014–2015-ös idényben Marty Raymond segítőjeként dolgozó Pallin szerint a legfőbb különbség a két csapat között, hogy korábban néhány 20 gólt lövő játékosa volt, míg most 7-8 15-15 gólos játékosa lesz.

Úgy vélte, hogy az új légiósok sokat hozzátehetnek a játékhoz. Hangsúlyozta, hogy négy nagyon jó sora lehet az együttesnek, minden meccsre nehéz lesz összeállítani a keretet. Hozzátette: a tavalyi szezon alapemberei adott esetben nézőtérre is szorulhatnak.

Az új játékosok közül a svéd Johan Ejdepalmot megbízható, hibamenetes játékra képes hátvédnek nevezte, míg a kanadai Matt Registert támadó mentalitású hátvédnek, aki jó korongkezelése és erős lövései révén az emberelőnyös játékban segíthet. A támadók közül az amerikai Jeff LoVecchio nagy energiával támadja a kaput, Brandon Marino pedig 90-nél több pontot termelt tavaly az ECHL-ben, ezért értékes eleme lehet az együttesnek a támadójátékban – fogalmazott.

A vezetőedző örömmel fogadta két magyar válogatott csatár, Kóger Dániel és Bartalis István szerződtetését, mert szerinte sokat segíthetnek a célok elérésében. Megjegyezte, hogy az első hét tapasztalatai alapján Sárpátki Tamás és Erdély Csanád is teljes jogú tagjai lettek a keretnek.
Ocskay Gábor szakosztályvezető kiemelte: hétfő óta jégen készül a csapat.

Az első számú kapus, Hetényi Zoltán súlyos betegsége – vírusos agyvelőgyulladása – miatt próbaszerződést kötöttek az amerikai Josh Robinsonnal. Az AHL-ből érkező kapus szombaton kapcsolódik be a felkészülésbe, szerződése november 10-ig szól.

Mint mondta, a külföldi szerződésben reménykedő kapus, Bálizs Bence is a csapattal készül. Hozzátette: továbbra is 100 százalékban bíznak Hetényi felépülésében, de a szeptember eleji agyi MR-vizsgálat után dől el, mikor lesz terhelhető maximálisan. A felkészüléssel kapcsolatban elmondta: jövő kedden Érsekújvár ellen játszanak hazai pályán, majd egy hatnapos szlovák edzőtábor következik.

Több felkészülési meccs után szeptember első hétvégéjén rendezik meg az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát a Miskolci Jegesmedvék, a Graz és a Ljubljana részvételével. Az első EBEL-mérkőzésre a következő héten kerül sor.

Gál Péter Pál, a székesfehérvári önkormányzat tanácsadója elmondta, hogy a városvezetés elkötelezett a C-nek nevezett edzőpálya megépítésében. A 70 nap alatt megépülő pálya átadására novemberben kerülhet sor, amennyiben minden jogi akadály elhárul az építkezés megkezdése elől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik