nemzetisport.hu 2016.02.15 08:26 Frissítve: 2016.02.15 11:20

Jégkorong ol. sel.: A csalódottságot el kell felejteni – Rajna

Nagy Gergő önkritikusan értékelt a budapesti olimpiai selejtezőt követően, ahonnan a házigazda magyar jégkorong-válogatottnak a lengyelektől szétlövés után elszenvedett vereség miatt nem sikerült továbbjutnia. A fiatal Stipsicz Bence az elpuskázott lehetőségeket hiányolta, a rutinos Rajna Miklós ugyanakkor figyelmeztetett: a mostani csalódottságunkat nem szabad magunkkal vinnünk, mert az hatással lehet a vb-felkészülésünkre, de még a szentpétervári teljesítményünkre is.

Sofron Istvánéknak nem szabad sokáig keseregniük (Fotó: Szabó Miklós)


„Rendkívül csalódott vagyok – mondta Nagy Gergő. – Egyrészt a vasárnapi teljesítményem miatt, másrészt viszont az egész tornát illetően, mert bőven maradt bennem hiányérzet a saját játékomat illetően. Sokkal többet vártam magamtól, és hirtelen nem is tudom az okát, miért nem ment jobban. Továbbá nagyon sajnálom, hogy nem sikerült továbbjutunk. A csapat, a magyar jégkorong szempontjából jó lett volna, ha legalább még egy kört megyünk, valamint a kitartó, lelkes szurkolóink igazán megérdemelték volna, hogy itthon továbbjutást ünnepelhessenek.”

„Jól védekeztünk, támadásban megvoltak a lehetőségeink, csak kihagytuk a helyzeteinket – nyilatkozta Stipsicz Bence, aki ezen a tornán mutatkozott be a felnőttválogatottban. – De ugyanez elmondható a lengyelekről is, közel azonos képességű csapatok küzdöttek a jégen. Ez a mérkőzés igazi értékmérő volt, nagyszerűen szolgálta a csapat felkészülését és az én fejlődésemet. Az első két meccsünkhöz képest ez sokkal gyorsabb volt, én korábban még sohasem játszottam ilyen sebességű mérkőzésen. Az elején nem is éreztem a tempót, kerestem a helyem, de utána szerintem sikerült felvennem a ritmust. Nem vallottam szégyent, nem lógtam ki a sorból. Nagyon sokat tanultam ezen a tornán és a rutinos játékostársaimtól, igyekszem úgy teljesíteni, hogy a vébékeretben is ott legyek.”

„Ami fontos már a vébére nézve, hogy összességében az egész tornán jó, stabil volt a védekezésünk, és a végül továbbjutó lengyelektől sem kaptunk gólt hatvanöt percen át – mondta a torna legjobb kapusának megválasztott Rajna Miklós, aki 125 percet hozott le shutouttal. – Számítottunk rá, hogy a továbbjutásról döntő vasárnapi mérkőzésünk közel ikszes meccs lesz. Kevés góllal, amelyen egy találat is dönthet. A lengyeleknek legalább olyan erős csapatuk van, mint nekünk, ezen a mérkőzésen ugyanolyan jól teljesítettek, mint mi. Nem mondhatjuk, hogy nem megérdemelt a sikerük és a továbbjutásuk. Sajnos nálunk voltak hiányzók, a tornán két védőnk esett ki sérülés miatt, amit védekezésben még tudtunk kompenzálni, ám ez a támadás rovására ment. Nem voltunk elég hatékonyak elöl. Nem sikerült továbbjutni, az olimpiára így mostantól fél gondolatot sem szánhatunk, ezért minden erőnkkel a vébére kell koncentrálunk.

Mindenekelőtt arra, hogy ezt a mostani csalódottságunkat ne vigyük magunkkal egy napra sem. Felejtsük el, amilyen gyorsan csak lehet, mert az kihathat a vébéfelkészülésünkre, így a vébén nyújtandó teljesítményünkre is. Persze a pozitív dolgokra, mert abból is volt, lehet építkezni, és a tanulságokat le kell szűrjük.”

Hári János, Kóger Dániel és Vas Márton az NSO Tv-nek értékelt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.10 00:27:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

Visszatérés: Sofron István az eltiltása és az átigazolása után először lép jégre Fehérváron.

2018.02.09 23:25:45

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az vesse rá az első követ, aki még sosem hibázott.

2018.01.24 00:03:43

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hol van már a magas ló, amelyen réges-régen ültek?

2018.01.12 15:11:25

Jégkorong KOHÁN GERGELY

A DVTK már azzal óriási fegyvertényt hajtott végre, hogy magyar csapatként legyőzte a szlovák bajnok és ezüstérmes Nitrát.

2018.01.04 10:52:38

Jégkorong KOHÁN GERGELY, SZŰCS ANDRÁS

A gyengébb válogatott teljesítmény és a doppingügyek után 2018 csak jobb lehet.