Jégkorong: nincs jövőkép - visszavonul a Fradi ikonja

Vágólapra másolva!
2013.03.31. 10:17
A Magyar Kupa csütörtöki bronzmérkőzése egyúttal Hoffmann Attila utolsó fellépése volt. A Ferencváros 34 éves ikonja 80 válogatott fellépés és 16 klubszezon után a Dab.Docler elleni 2–0-s vereséggel búcsúzott az aktív jégkorongtól.

„Sok oka van, hogy visszavonulok. Az elmúlt két-három szezonban teljesen kicserélődött körülöttem a Ferencváros, nyolcvan százalékban olyanokkal játszottam, akiket alig ismertem. Tavaly nagy érvágás volt, hogy befejezte Jánosi Csabi, akivel korábban annyit játszottam egy sorban. Noha a Mol Ligából szerintem még évekig nem lógtam volna ki, a motivációm elfogyott... Nehéz volt hozzászokni, hogy a Fradi nem tartozik az élmezőnybe. Optimista ember lévén mindig vártam valamit a következő szezontól, hogy pozitív változás jön. Maradtam, pedig sokan kérdezték, hogy miért nem váltok, megyek Dunaújvárosba, Miskolcra vagy a korábban még jobb körülmények között készülő Újpestbe." – kommentálta döntését Hoffmann Attila a Nemzeti Sportnak.Hoffmann Attila a Nemzeti Sportnak.

„A csarnokkérdés már akkor napirenden volt, amikor gyerekként a Kisstadionban tanultam korizni, makettet rengeteget láttam, de semmi sem valósult meg belőlük. Az utánpótlás szétesett, elfogytak a klubhoz kötődő játékosok, a máshonnan jöttek pénzért hokiztak, és egy-két szezon után továbbálltak. Nekem most már családom van, hároméves gyermekem, gondolnom kell a megélhetésre. Az elmúlt években csak nyolc hónapos szerződésünk volt, április elsejétől augusztusig mindig más bevételi forrást kellett találnom" – tette hozzá a visszavonuló játékos, aki edzőként folytatja.

„Lejárt a szerződésem, és kaptam egy másik ajánlatot, amely anyagi és szakmai szempontból is nagyobb kihívást jelent, így elmegyek. Ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem térek vissza a Ferencvároshoz, de most az a célom, hogy felépítsem magam edzőként."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik