Jégkorong: NHL-t megjárt, KHL-es edzőt szerződtetett a DAB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 20:55
A Dab.Docler jégkorongcsapata szóban már megállapodott a kanadai Donald MacLeannel, aki jövőre az Acélbikák vezetőedzői posztját látja majd el, számolt be róla a dunaújvárosiak honlapja. A fiatal szakember a Medvescak Zagreb KHL-es csapatától érkezik Dunaújvárosba. Donald MacLean augusztus elsejétől áll munkába Dunaújvárosban, megbízása egy évre szól.

Stephan Lundh távozásával már hetekkel ezelőtt megkezdődött a vezetőedző keresése a Dab.Doclernél. Szóban már ma megállapodott a klub a kanadai Donald MacLeannel, akivel a következő napokban a szerződést is aláírják. A játékosként több mint félezer AHL-es meccsig jutó center az NHL-ben is bemutatkozott (44 mérkőzésen 13 pontig jutott a kanadai Sydneyben született csatár), majd 2011-ben dán és svéd kitérőt követően a Medvescak Zagreb EBEL-es csapatában fejezte be pályafutását. Az edzői stábban azonban továbbra is számítottak rá a horvát fővárosban: 2012-ben és 2013-ban az EBEL-ben volt másodedző, majd a mostani idényben a KHL-ben is ezt a posztot látta el. Közben két éve a horvát válogatott vezetését is átvette – előbb megnyerte a csapattal a divízió 2/A-t, idén pedig ezüstérmes lett a feljutó lengyelek mögött a divízió 1/B-ben.

A Dab.Docler elnöke, idősebb Azari Zsolt a játékoskerettel kapcsolatban elárulta, hogy jelenleg Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid, Hüffner Adrián, Nagy Richárd, Gröschl Tamás, Léránt René és Hruby Gellért rendelkezik élő szerződéssel.

Idén új megállapodás született Kiss Ákossal, Papp Viktorral, Peterdi Imrével, Erdélyi Tamással, valamint szerződtették a Ferencvárosból Mestyán Istvánt, az Újpesttől Hajek Márkot.

Előrehaladott tárgyalások folynak emellett Ladányi Balázzsal, Sevela Peterrel és Azari Zsolttal is a közös folytatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik