Jégkorong MK: szétlövésben ejtette ki a címvédőt a Volán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.03. 21:33
A Fehérvár AV19 és a MAC Újbuda játssza a jégkorong Magyar Kupa fináléját, mivel az elődöntőben előbbi szétlövésben legyőzte a címvédő DVTK Jegesmedvék együttesét, utóbbi kiütötte a Ferencvárost.
A MAC Újbuda alaposan ellátta a Fradi baját – GALÉRIÁNKAT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL! (Fotó: Tumbász Hédi)
A MAC Újbuda alaposan ellátta a Fradi baját – GALÉRIÁNKAT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL! (Fotó: Tumbász Hédi)



Az osztrák ligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19, valamint a szlovák bajnokságban (Tipsport Liga) érdekelt, a kupában címvédő DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda alanyi jogon került a négy közé, az utolsó kiadó helyet az Erste Ligában elért eredmények alapján a Ferencváros érdemelte ki.

FEHÉRVÁR–DVTK

A házigazda fehérváriak kezdték jobban a mérkőzést, Sarauer Andrew góljával már a 6. percben vezettek (1–0), de Galanisz Nikandrosz még az első harmadban egyenlített, majd a másodikban Magosi Bálint emberelőnyből, Ziga Pance egyenlő létszám mellett volt eredményes, így ellépett a DVTK (1–3).

A harmadik játékrészben ismét a fehérváriak kerültek fölénybe, Tero Koskiranta és Eric Wayne Meland is betalált, így jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, amelyet végül Hári János lövése döntött el (4–3).

MAC–FERENCVÁROS

A másik felvonás lényegesen simább volt, az újbudaiak az első harmadban Christopher Langkow, a másodikban Dudás Jesse révén voltak eredményesek, a harmadik elején pedig négy perc alatt Nagy Krisztián és Keegan Dansereau is gólt szerzett. Braden Kenneth Walls emberelőnyből szépített ugyan, a 60. percben Bodó Christopher viszont visszaállította a közte négyet (5–1).

A Magyar Kupa döntőjét és a bronzmeccsét 2019. január 23-án rendezik.

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
FEHÉRVÁR AV19–DVTK-JEGESMEDVÉK 4–3 (1–1, 0–2, 2–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Székesfehérvár, 2180 néző. Vezette: Németh M., Soós D., Muzsik, Kis-Király
FEHÉRVÁR:
Carruth – Harty, Szabó D. (1) – MELAND 1, Caruso – Stipsicz, Beukeboom – Láday (1), Szabó K.; Kuralt, HÁRI J. 1, Sille Timotej – Sofron, KOSKIRANTA 1, Szita – Phillips, SARAUER 1, Erdély Cs. – Luttinen, Sárpátki, Reisz (1). Edző: Hannu Järvenpää
DVTK: Vay – Crawford (1), Kiss D. – Szirányi B., Vojtkó – Gőz, Milam; Kulmala (1), Miskolczi, Z. PANCE 1 – MAGOSI B. 1, LOISEAU, Harrison – Somogyi (1), Ritó (1), GALANISZ 1 – Hajós. Edző: Glen Hanlon
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Kapura lövések: 33–23
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Sokat beszélgettünk a csapattal a meccs fontosságáról, hogy csak a győzelem lehet a cél. A Miskolc minden tiszteletet megérdemel, nagyon megnehezítette a dolgunkat. Örülök, hogy kétgólos hátrányban ismét karaktert mutattunk, jelentős pozitívum, hogy az utolsó harmadban sikerült felállnunk egy-háromról. Megvan a döntő!
Strenk Hunor másodedző: – Nem túl jó előjelekkel vágtunk neki a meccsnek, sok a sérültünk és a betegünk, de bíztunk benne, hogy a srácok meg tudják oldani a feladatot. Így is nagyon jó meccset játszottunk, amiért dicséret illeti a csapatot, de az sajnálatos, hogy kétgólos előnyt adtunk le.

MAC ÚJBUDA–FERENCVÁROS 5–1 (1–0, 1–0, 3–1)
Budapest, Tüskecsarnok, 1125 néző. Vezette: Kincses, Babic, Soltész, Váczi
MAC: BÁLIZS – Pozsgai, Macaulay – Negrin, J. Dudás 1 – Vokla, Burt – Garát, Fejes; BODÓ 1 (1), LANGKOW 1 (1), B. ORBAN (2) – Dansereau 1, Brown (1), Klempa – Terbócs, Nagy K. 1, Odnoga – Szigeti, Majoross B., Kreisz. Edző: Majoross Gergely
FTC: Arany – Rantanen, Karmeniemi (1) – Perrier, Boros – Hegyi Á., Sarcia – Lengyel L., Jászai; Nagy G. (1), ROCZANOV, WALLS 1 – Switzer, Tóth A., Tóth Richárd – Farkas L., Tóth Gergő, Pozsár. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Kapura lövések: 31–30
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Tudtuk, hogy a Ferencváros mindent megtesz a sikerért, és így is lett. Mi sok egyéni hibát követtünk el, és csapatszinten is sok volt a hiba. Természetesen örülünk a döntőbe jutásnak, de nem nyújtottuk száz százalékosan azt, amit tudunk.
Fodor Szabolcs: – Nem reális a különbség, egyáltalán nem volt ez könnyű győzelem a MAC-nak, a kapura lövési mutató is ezt bizonyítja. Sokáig kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk, a döntő az volt, hogy az ellenfél értékesítette a kevés nagy helyzetét, mi pedig nem éltünk a mieinkkel. Nulla-kettőnél a meccs legnagyobb helyzetét hagytuk ki, ha ott feljövünk egy gólra, lehet, hogy másképp alakult volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik