Hoki: Majoross a nemzetközi szövetség edzői bizottságában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 13:40
Majoross Gergely személyében magyar tagot választottak be a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) edzői bizottságába.

A jegkorongblog.hu csütörtöki tájékoztatása szerint kétciklusnyi szünet után állítottak fel ismét önálló edzői bizottságot nyolc taggal, a testület elnöke Tom Renney, a Kanadai Jégkorongszövetség vezetője. jegkorongblog.hu csütörtöki tájékoztatása szerint kétciklusnyi szünet után állítottak fel ismét önálló edzői bizottságot nyolc taggal, a testület elnöke Tom Renney, a Kanadai Jégkorongszövetség vezetője.

Majoross Gergely elmondta, hogy a magyar szövetség (MJSZ) ajánlotta őt erre a tisztségre:

„Sokkal inkább a magyar hoki és az MJSZ számára kiemelkedő eredmény, hogy magyar edző került ebbe a bizottsága, mintsem az én személyes sikerem. Azt gondolom, ez az elmúlt évek fejlődésének egyfajta elismerése. Meg kell köszönnöm az első számú munkaadómnak, a MAC Budapest vezetőségének, hogy elnézi nekem ezt az alkalmankénti hiányzást, és támogatja részvételemet ebben a munkában” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy december elején tartják az első bizottsági ülést.

Majorossal együtt már három magyar dolgozik az IIHF munkacsoportjaiban. A négyéves ciklusokban dolgozó bizottságok közül a nőit továbbra is Kolbenheyer Zsuzsanna vezeti, aki az IIHF elnökségének is tagja. Kovács Zoltán a létesítményfejlesztésért felelős bizottságban tevékenykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik