nemzetisport.hu 2017.09.30 22:16 Frissítve: 2017.09.30 22:31

Jégkorong: magyar siker az esti meccsen a lengyelek ellen

A Lengyelország elleni mérkőzés elején még a röviddel korábban véget érő gálameccs magyar főszereplőit ünnepelte csapat és közönsége, aztán a második harmadban a magyar válogatott beindította a gólgyártást, és végül ötször talált be a lengyel kapuba.

 

Nagy Gergő (balra) a válogatott egyik legjobbja volt (Fotó: Dömötör Csaba)

A főmérkőzés most a miénk volt!" – jegyezte meg fülig érő szájjal a magyar–finn gálameccs után a találkozó hőse, Ladányi Balázs, és egy kicsit még az esti Magyarország–Lengyelország válogatott összecsapás is velük kezdődött, hiszen a szövetség ünnepélyesen visszavonultatta Ladányit, Peterdi Imrét és Gebei Pétert; előbbi kettőt a válogatottól, utóbbit pedig a bíráskodástól.

Aztán belecsapott a lecsóba a magyar és a lengyel csapat, nyilván egészen más jellegű, és máshogyan „barátságos" találkozón, mint amilyen a délutáni gálamérkőzés volt. Itt jegyezzük fel, hogy mindkét nemzet tulajdonképpen a ligaválogatottját küldte fel a jégre, hiszen a légiósok értelemszerűen egyik oldalon sem állhattak rendelkezésre (nálunk ide számítanak a Fehérvár AV19 játékosai is, akiknek vasárnap Linzben van jelenésük az osztrák bázisú bajnokság, az EBEL aktuális fordulójában).

A magyar válogatottnál így többen is debütálhattak: kezdjük azzal, hogy a kispadon először állt ott „hivatalos” minőségében a nemrég kinevezett finn szövetségi kapitány, Jarmo Tolvanen, pályafutása első felnőttválogatott-meccsén ülhetett a kispadra a Bálizs Bence sérülése nyomán a keretbe került Arany Gergely, és legújabb honosítottunk, a korábban a DVTK-ban és a Dunaújvárosban is megforduló, jelenleg az Újpestben hokizó amerikai születésű Justin Cseter is bemutatkozott.

Ismerkedős, egyértelmű magyar fölényt, de gólt nem hozó első harmad után a középsőben indultak be a mieink: előbb Nagy Gergő kapu mögül, palánkról visszapattanó lövését tette be a jókor jó helyen lesben álló Keegan Dansereau, majd Miskolczi Márk használt ki remekül egy ziccert, Orbán Brance duplájával pedig 4–0-ra elhúztunk. A lengyel szépítés fél perccel a harmad vége előtt érkezett egy óriási gól formájában, az Orlik Opole bekkje, Bartlomiej Bychawski konkrétan a kék vonalról ragasztott oda egy irgalmatlan bombát a nálunk védő Duschek Dávid kapujának jobb felső sarkába.

A záró harmadban már csak egy gól esett, az egész mérkőzésen sokat dolgozó kapitányhelyettes, Nagy Gergő megérdemelten talált be (kipattanóját ezúttal már ő maga lőtte be), a végeredmény így Magyarország–Lengyelország 5–1 – méltóképpen ünnepeltük a magyar jégkorong 90. születésnapját!

Magyarország–Lengyelország 5–1 (0–0, 4–1, 1–0)
Papp László Budapest Sportaréna, V: Kincses, Kókai, Váczi, Muzsik
MAGYARORSZÁG:
DUSCHEK
Gőz, Vojtkó – Varga A., Kiss D. – Kovács B. Z. (1), Dudás – Garát
Miskolczi 1, Galanisz (1), Magosi B. (1) – Benk, Cseter, Tóth A. – Pavuk, NAGY G. 1 (1), DANSEREAU 1 – ORBÁN B. 2, NAGY K. (2), Terbócs (1) – Sági
Sz
övetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
LENGYELORSZ
ÁG: Murray
Bychawski 1, Pociecha – Ciura, Wanacki (1) – Bryk, Kotlorz – Jeziorski
Zapala, Kalinowski, Kolusz – Strzyzowski, Nalewajka, Nahunko – Cichy, Wronka, Malasinski – Galant, Komorski, Bepierszcz
Sz
övetségi kapitány: Ted Nolan
Kiállítások:
6, ill. 12 perc

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 22:11:17

Jégkorong JAKAB ÁRPÁD

Lassan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy világklasszis játékosokat neveljenek ki.

2017.11.10 11:17:00

Jégkorong KOHÁN GERGELY

Amíg a klubidény rövid időre megáll, a legjobb játékosok már fel is kerekednek.

2017.10.29 00:08:18

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A vetítés néhány képkockával kezdődne, negyven évvel ezelőtti felvételekkel az akkori fehérvári jégpályáról és környezetéről, a kietlen, sivár vidékről, ahol mindig fújt a szél, és bizony, aki nem itta meg a betétes teát, ráfagyott a földlelátóra.

2017.10.04 12:52:32

Jégkorong nemzetisport.hu

Triplázna a Penguins, Kína és Európa is kap hokimeccseket, az olimpia azonban háttérbe szorul.

2017.10.02 23:57:29

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Vlagyiszlav Tretyjakot nem izgatja, hogy az NHL-esek nem lesznek ott Pjongcsangban.