Jégkorong: sima magyar siker Olaszország ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 18:51
Győzelemmel folytatta szereplését a magyar jégkorong-válogatott a katowicei felkészülési tornán: a Kazahsztántól elszenvedett vereség után szombaton 4–1-re nyert Olaszország ellen.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata Sárpátki Tamás éles szögből leadott lövésével szerzett vezetést a 12. percben, a második harmadban egyenlítettek az olaszok. A záró felvonásban azonban nem hagyott kétséget a győztes kiléte felől a magyar együttes, amelyben a kazahoknak is betaláló Sofron István, valamint Galanisz Nikandrosz és Miskolczi Márk is gólt szerzett.

A világbajnokságon a világelitből kieső Olaszország és Szlovénia, a feljutó Nagy-Britannia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA, KATOWICE
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 4–1
(1–0, 0–1, 3–0)
MAGYARORSZÁG: Duschek – Stipsicz, Szabó D. – Láda B., Garát – Wehrs, Nagy N. (1) – Varga A., Kiss D., Sofron 1, Vas J., Bodo – Galanisz 1, Miskolczi 1, Magosi B. (1) – Odnoga, Erdély (1), Sárpátki 1 – Csányi, Reisz, Pavuk. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
OLASZORSZÁG: J. Smith – S. Marchetti, Hofer – Trivellato, Zanatta 1 – Glira, Hochkofler – Andergassen, Sullivan, Schweitzer, Bernard, Gander – Frigol, D. Kostner, S. Kostner – Traversa, Morini, Lacedelli – Deluca, Goi, M. Marchetti. Szövetségi kapitány: Clayton Beddoes
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen:
– Próbálunk odafigyelni a részletekre, mert fontosak, de végeredményben mindig a győzelem a lényeg, akkor is, ha ez csak felkészülési torna. Napról napra fejlődünk, a kazahok elleni meccshez képest is előreléptünk, jobb ritmusban játszottunk – egyre közelebb vagyunk ahhoz a stílushoz, amelyet játszani szeretnénk.
Clayton Beddoes: – Az első két harmad rendben volt, mindkét csapat jól játszott. Örülök, hogy a speciális játékunk, az előnyünk és a hátrányos védekezésünk is jól működik. A csapatszellemmel teljesen elégedett voltam, és bár sok egyéni hibát követtünk el, ezek inkább most jöjjenek ki, mint a világbajnokságon.

További eredmény:
Kazahsztán–Lengyelország 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)

Az állás:
1. Kazahsztán 2 győzelem/0 vereség
2. Magyarország 1/1 (6-6)
3. Olaszország 1/1 (3-5)
4. Lengyelország 0/2

A vasárnapi program:
15.30:
Olaszország–Kazahsztán
19.15: Lengyelország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik