Jégkorong: leáll a hétvégén az osztrák liga, nem játszik az AV19

Vágólapra másolva!
2020.10.29. 13:07
null
Ezeket nem ütögeti senki a hétvégén az osztrák ligában... (Fotó: Nemzeti Sport)
Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az ICE HL hivatalos honlapján megjelentek szerint a menetrend szerint a hétvégére tervezett mérkőzéseket későbbi időpontban rendeznek majd meg, miután meghosszabbítotték a járványügyi megelőzési intézkedéseket a bajnokságban. Arról, hogy november 1-én esetleg egy korábban már elhalasztott mérkőzést megrendeznek-e, pénteken várható döntés.

A liga szerdai döntéséről a bajnokságban hét mérkőzést lejátszó, és jelenleg 5. helyen álló Fehérvár AV19 hivatalos honlapja is beszámolt közleményében

„A liga szerdai videoértekezletén minden csapat beszámolt a keretük egészségügyi állapotáról. Az egészségvédelem, valamint a vonatkozó szabályok betartása és a tétmérkőzésekre való megfelelő edzésidőszak biztosítása érdekében a klubok úgy döntöttek, további halasztásokra lesz szükség. Az IIHF szünet ideje alatt a pontvadászatban bepótolhatnak olyan találkozókat, amelyek az elmúlt hetekben maradtak el, emellett pedig a résztvevő együttesek és a liga egy „Covid-19-menetrend" kialakításán dolgozik, amely szerint a következő hat hétben pótlásra kerül sor minden halasztott összecsapás tekintetében” – olvasható a fehérváriak honlapján.

A Fehérvár AV19 a hétvégén két meccset játszott volna az eredeti tervek szerint. Előbb pénteken a pénteken a Bratislava Capitalst fogadta volna, majd vasárnap a Linz otthonábanlépett volna jégre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik