Jégkorong: kikaptunk, de pontot szereztünk Dánia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 17:20
Második mérkőzésén is kikapott a magyar jégkorong-válogatott a norvégiai felkészülési tornán, viszont a dánok elleni szétlövéses vereség után legalább pontot szerzett egy 2003 óta megszakítás nélkül A-csoportban szereplő riválissal szemben.

A sportszerű mérkőzésen – mindössze két kiállítás volt, mindkettő a magyar oldalon – a 25. percben mi szereztünk vezetést Somogyi Balázs révén. Előnyünket a 42. percig elejéig sikerült megőriznünk, a harmadik játékrész elején Jannik Karvinen egyenlített. Végig nyomasztó volt a dánok mezőnyfölénye, főként miután gólhátrányba kerültek, de a magyar kapuban Hetényi Zoltán nagyszerűen helytállt. A találkozó legjobb magyar játékosának megválasztott kapus 46 lövésből 45-t hárított.

Miután a hosszabbításban sem esett gól, a szétlövésre maradt a döntés, amelyben magyar részről Somogyi mellett Vincze Péter, valamint Sikorcin Ladislav is hibázott. A dánok sem remekeltek, de két hibázójukkal ellentétben Morten Green betalált, így plusz ponthoz juttatta övéit, akik a nyitó fordulóban elgázolták azt a francia válogatottat, amelyikkel mi ki-ki meccset tervezünk játszani a mostani tornán éppen úgy, mint a jövő évi oroszországi A-csoportos vb-n.

A magyar szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint ketten sérülés, illetve betegség miatt nem álltak a szakmai stáb rendelkezésére. A magyar válogatottban csütörtökön bemutatkozó, honosított bekk, Kevin Wehrs vállfájása miatt már a reggeli átmozgató tréninget is félbe kellett hagyja, Sebők Balázst pedig arcüreg-gyulladása tartotta távol a mérkőzéstől. A kapusok közül ezúttal Rajna Miklós nem öltözött be, a hátvédektől Jesse Dudas, a csatároktól Kovács Csaba és Kóger Dániel maradt ki a meccsre nevezett keretből. Szabó Dániel viszont bekerült, így személyében újabb újoncot avatott a nemzeti együttes.

JÉGKORONG, NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA (NORVÉGIA)
2. FORDULÓ (PÉNTEK)
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Stavanger, 100
néző. V: Piragic (horvát), Solem (norvég), Pardatscher (olasz), Waldejer (norvég)
DÁNIA: Sörensen – Kristensen, J. B. Jensen, Poulsen, J. Jensen, Spelling – D. Nielsen, O. Lauridsen, Starkov (1), Green 1 (1), Karvinen 1 – M. Lauridsen, N. B. Jensen, Frank, Lund, Bau Hansen – Bödker, H. Nielsen, K. Lauridsen, A. Poulsen, Mölgaard. Szövetségi kapitány: Jan Karlsson
MAGYARORSZÁG: Hetényi Z. – Reiter A., Orbán A., Vincze P., Sikorcin, Csányi – Szirányi B., Pozsgai, Könczei (1), Nagy G. (1), Somogyi 1 – Szabó D., Varga A., Magosi B., Nagy K., Benk – Kiss D., Mestyán, Sárpátki, Reisz, Kocsis. Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely
MESTERMÉRLEG
Jan Karlsson:
– Láttam a magyar csapat Norvégia elleni meccsét, lenyűgözött, milyen keményen dolgozott hatvan percen át, emellett az első harmadban balszerencsés is volt a sok kiállítás miatt. Megmondtam a játékosaimnak, hogy álljanak készen, és jól is hokiztunk az első és harmadik harmadban, és ha az elején betalálunk egyszer-kétszer, talán könnyebben nyerünk.
Majoross Gergely: – Örülök, hogy a norvég meccsből olyan gyorsan tudtunk okulni, hogy ezúttal már fel tudtuk venni a versenyt a dánokkal. Nem mi domináltunk, ugyanakkor nem voltak összeomlások a védekezésünkben, és csak olyan lövéseket engedélyeztünk, amelyekben kevesebb volt a veszély, ehhez társult Hetényi Zoli kiváló teljesítménye, így tudtuk őket egy gólon tartani, amivel maradéktalanul elégedettek lehetünk.
A torna másik pénteki mérkőzésén
Norvégia–Franciaország 4–2
(1–1, 1–0, 2–1)
Az állás: 1. Norvégia 6 pont (8–2), 2. Dánia 5 (8–1), 3. Magyarország 1 (1–6), 4. Franciaország 0 (2–10)

A TOVÁBBI PROGRAM
3. FORDULÓ (SZOMBAT)
Magyarország–Franciaország 13.00
Norvégia–Dánia 17.00

KORÁBBAN
1. FORDULÓ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Dánia–Franciaország 6–0 (1–0, 3–0, 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik