Jégkorong: kétszer nyert a hétvégén a Hokiklub Budapest Németországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.17. 21:55
Szombaton az Ingolstadt, vasárnap pedig a Memmingen vendégeként lépett jégre a Hokiklub Budapest női csapata az EWHL SuperCupban. Mindkét alkalommal a budapestiek nyertek.

Az Ingolstadt elleni szombati mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám a harmad vége előtt, a tizenkilencedik percben Averi Nooren egyenlített Somogyi Vivien passzából.

A második játékrész 1–1-es állással folytatódhatott. A 33. percben Huszák Alexandra megszerezte a vezetést csapatának, a gólpasszokat Tóth Enikő és Dabasi Réka adták. A néhány perccel később Huszák Alexandra újabb góljával már 3–1-re vezetett a Hokiklub Budapest. A második szünetig a hazaiaknak sikerült faragni a hátrányukból, így 3–2-es budapesti vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A záró harmad utolsó előtti percében büntetőlövést ítéltek a hazai csapatnak, amivel sikerült kiegyenlíteni az Ingolstadtnak. Az izgalmaknak azonban itt még nem volt vége, mert végül rendes játékidőben eldőlt a mérkőzés: Averi Nooren utolsó másodperces góljával a Hokiklub Budapest megnyerte a találkozót.

Végeredmény: Ingolstadt–Hokiklub Budapest 3–4

Vasárnap a Memmingen vendégeként léptek jégre a budapesti lányok. A mérkőzésen Averi Nooren passzát követően Rónai Alexandra góljával a harmadik percben megszerezte a vezetést a Hokiklub Budapest. A kilencedik percben a hazaiak kiegyenlítettek, így az első játékrész 1–1-es állással zárult.

A 36. percben Averi Nooren emberhátrányból lőtt góljával újra átvette a vezetést a magyar csapat. A második harmadban végig kemény csata zajlott a csapatok között, ami több kiállítást is eredményezett, de a Hokiklub Budapest játékosai végig fegyelmezetten védekeztek, így nem kaptak gólt a játékrészben.

A záró játékrészben a hazai csapat két gólt is szerzett, így a 46. percben átvették a vezetést. Egy perc múlva jött az egyenlítés: Dabasi Réka talált be Averi Nooren passza után. A rendes játékidő döntetlen állást hozott (3–3), így hosszabbítás következett.

A ráadás három percig tartott, mert Tóth Enikő és Dabasi Réka átadásából Averi Nooren megszerezte a Hokiklub Budapest számára győzelmet jelentő találatot.

Végeredmény: Memmingen–Hokiklub Budapest 3–4 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik