Jégkorong: kapusok nélkül maradt Ukrajna, változik a program

Vágólapra másolva!
2019.12.12. 10:35
null
Gyacsenkónak öt perc jégidő jutott (Fotó: jegkorongblog.hu)
A Budapesten zajló Hat Nemzet Tornája nemzetközi jégkorong viadal második napján az eredetivel ellentétben Dél-Korea nem Ukrajnával, hanem Fehéroroszországgal játszik a magyar–japán mérkőzés előtt – számolt be róla a jegkorongblog.hu.

Amint arról szerda este beszámoltunk, a harmadik harmad elején 1–4-es állásnál félbeszakadt az Ukrajna–Fehéroroszország találkozó, mert az ukránok csereként pályára beálló kapusa, Bogdan Gyacsenko megsérült. Mint utóbb kiderült, az első számú kapust, Oleg Petrovot is sérülés miatt kellett lecserélni a második harmad végén, a negyedik bekapott gól után.

Miután Gyacsenko is jelezte, hogy nem tudja folytatni, a játékvezetők tíz perc technikai szünetet rendeltek el, majd miután egyik kapus sem vállalta a folytatást, a zebrák véget vetettek a mérkőzésnek.

Így viszont adódott a kérdés, hogy mi lesz a csütörtöki programmal, hiszen az eredeti kiírás szerint Ukrajna 16.00 órától Dél-Korea ellen lépett volna jégre, de a fehérorosz válogatott rugalmasságának köszönhetően ők lépnek ma jégre az ázsiaiak ellen.

Az ukránok ugyanakkor jelezték: csütörtökön délelőtt két újabb kapus érkezik Budapestre.

A torna programja az alábbiak szerint módosult.

JÉGKORONG
HAT NEMZET FELKÉSZÜLÉSI TORNA, VASAS JÉGCENTRUM
DECEMBER 12., CSÜTÖRTÖK
16.00:
Dél-Korea–Fehéroroszország
19.30: Magyarország–Japán

DECEMBER 13. PÉNTEK
16.00:
Ukrajna–Dél-Korea
19.30: Magyarország–Franciaország

DECEMBER 14., SZOMBAT
12.30:
az 5. helyért (A3–B3)
16.00: a 3. helyért (A2–B2)
19.30: döntő (A1–B1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik