Jégkorong: kanadai csatárt igazolt a Fehérvár AV19

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.26. 18:52
A kanadai támadó, Justin Maylan a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához szerződött. A székesfehérvári klub keddi közleménye szerint a 25 éves játékos a legutóbbi szezont Olaszországban töltötte.

A center a tengerentúlon bemutatkozott az NHL előszobájának számító AHL-ben, az igazi áttörést azonban a 2012–2013-as szezon hozta meg számára, amikor az ECHL-ben szereplő Stockton Thunder játékosaként 49 mérkőzésen 40 pontot szerzett.

A folytatásban Herning Blue Fox csapatával elhódította a Dán Kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett. Ezután igazolt Olaszországba, ahol előbb a Gherdeina, majd az előző szezonban a Val Pusteria/Pustertal együttesét erősítette. Összesen 94 mérkőzésen lépett jégre a Serie A-ban, ahol 129 pontig jutott.

„Régóta figyelem az EBEL-t és mindig is szerettem volna kipróbálni magam ebben a bajnokságban, hiszen egy nagyon jó ligának tartom, amit ráadásul a világon mindenhol elismernek. Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan remek klubhoz kerülhettem, mint a Fehérvár" – közölte Maylan, aki hétfőn érkezik Magyarországra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik