Jégkorong: hihetetlen szerelési kísérlet Kanadából – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.22. 16:19
Az alábbi jelenet – vélhetően – a kanadai ifiliga egyik mérkőzésén történt a hét elején. Az elkövető kiléte nem ismert, csapata valószínűleg a Tecumseh Eagles egyik ifigárdája lehet. Akárki is legyen az ütőjét eldobó játékos, a ritkán látott megmozdulására felkészültek a játék szabályalkotói is.

Kanada a jégkorong őshazája, a játék ma ismert változata az 1800-as években az észak-amerikai országban alakult ki, s innen származnak a ma is ismert főbb szabályok, így a szabálykönyve alapját is innen vette át a Nemzetközi Jégkorongszövetség a huszadik század elején. Vélhetően valaki nagyon előrelátó lehetett, amikor beillesztették a szabálykönyvbe a szabálytalanságok felsorolásához a 165. passzus nyolcas számú kiegészítését.

Az ugyanis azt mondja ki, hogy „amennyiben a kapust extra támadóra cserélik, s így üres marad csapata kapuja, és az ellenfél egyik játékosa, vagy csapatvezetője a ziccerben a koronggal kilépő támadó felé a semleges vagy a védekező zónában ütőt, vagy annak bármely részét, vagy más tárgyat dob azzal a céllal, hogy megakadályozza a korongot birtokló játékost a kapura lövésben, a támadó csapat javára gólt kell ítélni.”

A szabálykönyv megfogalmazása szerint ilyen esetben a játékvezetők belátására van bízva, hogy az ütőt eldobó játékost milyen további büntetéssel sújtják.

Mindezt csak az alábbi videón látható eseménysor miatt mondjuk, amelynek elkövetője ismeretlen, csak annyi bizonyos, hogy egy alacsonyabb osztályú kanadai utánpótlás-bajnokin történt a hét elején, s az egyik érintett csapat a Tecumseh Eagles.

A videó a jegkorongblog.hu találata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik