Jégkorong: három februári és négy áprilisi ellenfele már biztos a hokiválogatottnak

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 11:48
null
Kevin Constantine irányításával 11 meccsel hangolódik az elitvb-re a magyar válogatott (Fotó: Dömötör Csaba)
A májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott három februári és négy áprilisi ellenfele vált ismertté.

A hazai szövetség keddi tájékoztatása szerint Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata februárban Olaszországba utazik, ahol a házigazda mellett Szlovéniával és a Koreai Köztársasággal találkozik.

A közvetlen világbajnoki felkészülés április elején indul, és már több mérkőzés ismert a programból. Április 5-én és 6-án Ukrajnát fogadják a magyarok, majd 14-én és 15-én Japánnal találkoznak, szintén hazai jégen. Egy héttel később útra kel a keret, április 20-án és 21-én Sosnowiecben játszik a lengyelekkel. Ezt újabb idegenbeli meccsek követik, április 25-én és 26-án az A-csoportból kiesett Nagy-Britannia vár a magyarokra. Az első meccset Milton Keynesben, a másodikat Nottinghamben rendezik.

A magyar válogatott jövő hét csütörtökön és pénteken Kapfenbergben találkozik az osztrákokkal.
Az együttes a vb-n a tamperei csoportban érdekelt, és sorrendben a dán (május 13.), az amerikai (május 14.), a francia (május 16.), a svéd (május 18.), a házigazda finn (május 19.), a német (május 21.) és az osztrák (május 22.) csapattal találkozik. A-csoport utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba, míg az első négy a nyolcaddöntőbe kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik