Jégkorong: fordulat? Belekapaszkodunk az utolsó szalmaszálba a vb-rendezés kapcsán

K. G., N. T.K. G., N. T.
Vágólapra másolva!
2022.05.25. 21:05
null
(Fotó: AFP)
Azután, hogy kedden a nemzetközi szövetség (IIHF) már hivatalos tényként tálalta, a jövő évi elit-világbajnokságot Finnország és Lettország rendezi közösen, jött az újabb csavar: a kanadai TSN sportcsatorna mindig jól értesült szakértője, Gord Miller Helsinkiből azt jelentette, az újonnan felállt magyar kabinet részéről az utolsó utáni pillanatban állítólag mégis hajlandóság mutatkozna a rendezéshez szükséges, eddig hiányzó kormánygarancia megadására.

A Magyar Jégkorongszövetség kommunikációs igazgatója, Fodor Ádám lapunknak elmondta, a szintén közösen pályázó két ország, Szlovénia és Magyarország szövetségei most együttes erővel azt próbálják elérni rohamtempóban, hogy a nemzetközi szövetség a rendkívüli helyzetre való tekintettel kitolja az eredetileg péntekre kijelölt döntési határidőt, vagy legalább a szavazásig adjon határidőt a garancia pótlására.

„Párhuzamosan élénk kommunikáció zajlik az újonnan megalakult kormánnyal, hogy az irányadó jogszabályi kötöttségeknek megfelelően minden kétséget kizáróan meggyőzzük őket a pályázat alacsony kockázatáról és magas jövedelmezőségéről. Nem adtuk még fel, hogy jövőre nálunk legyen a vb, de sajnos nem túl rózsásak az esélyeink mindezek után” – fogalmazott Fodor.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A-s vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen pályázik a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lett volna a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A másik pályázatot a finnek és a lettek adták be, és a nemzetközi szövetség a tervek szerint pénteken dönt Tamperében, a jelenleg zajló vb fő helyszínén. A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik