Jégkorong: EWHL-rájátszásban a KMH női csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.30. 20:31
Története során másodszor jutott be magyar női klubcsapat az osztrák bázisú elit jégkorongliga, az EWHL négyes döntőjébe. Ez mindkétszer a KMH Budapestnek sikerült, amely a tavalyi negyedik hely után idén története legjobb alapszakasz-eredményét érte el második helyen bejutva a rájátszásba, ahol három oda-vissza mérkőzés vár rá a Bolzano, a Salzburg és a Pozsony csapata ellen.

A Hokiklub Budapest az alapszakaszban 14 mérkőzésből tizenkétszer győztesen hagyta el a jeget, amiből három volt hosszabbításos. Így az alapszakasz végére 33 ponttal a második helyen zárt az olasz EV Bozen Eagels mögött és a szlovák HC SKP Bratislava előtt. Ezzel együtt az alapszakasz legtöbb gólját szerző (73) csapatként menetelhet tovább a rájátszásban.

A 2017-es év első két mérkőzését most hétvégén játszotta a budapesti csapat, ezeket két, rendes játékidőn belüli győzelemmel százszázalékosan teljesítette. A szombati játéknapon a Neuberg Highlanders csapatát fogadta a Hokiklub Budapest a Tüskesátorban, majd vasárnap idegenben játszott a szlovák HC SKP Bratislava ellen, mindkétszer 4–2 lett a végeredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik