Jégkorong: „Elképesztően jó emlék az első hazai vébém”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.14. 08:25
A budapesti divízió 1/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott hosszabbításban 3–1-re legyőzte Japánt a Miskolcon rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozó után az NSO Tv-nek Gőz Balázs értékelt, aki 2013-ban már átélte, milyen hazai vb-n játszani.



JÉGKORONG FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után
Miskolc, 1315
néző.V:Mayer, Kókai, Vincze D., Sipos
MAGYARORSZÁG:Vay – Varga A., Wehrs – Pozsgai (1), Nagy N. – Garát, Gőz – Szirányi B., Kiss D. – NAGY G. 1 (1), SEBŐK 1, Bodó 1 – Benk, Vas J. (1), Terbócs – SOFRON (2), Sarauer, Kóger D. – Magosi B. (1), Nagy K., Somogyi.Szövetségi kapitány:Jarmo Tolvanen
JAPÁN:FUKUFUDZSI (Nariszava) – Kavai, Jamada – Hajata, Ito – Hasimoto, Szato – Hasiba 1, Usu – Nakajasiki, Szaito, TAKAGI (1) – Irikura, Tanaka, Terao (1) – FURUHASI 1, Miura, Nakadzsima – Ecsigo, Jamada.Szövetségi kapitány:Ivamoto Judzsi
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen:
– Tudtuk, hogy Japán nagyon fegyelmezett csapat, nehéz betalálni ellene. Szerencsére a harmadik harmadban jöttek az emberelőnyök, amik nyilvánvalóan segítettek – általában szoktak a szoros mérkőzéseken... Nem voltunk elég kreatívak az egy egy elleni helyzetekben, úgyhogy a világbajnokság előtti utolsó héten szükségünk van még a finomhangolásra.
Ivamoto Judzsi:– Elég fáradtak voltunk az utazás miatt, de a játékosaim közül mindenki megértette az utasításokat és a játékrendszert, jó meccset játszottunk. Nem volt minden tökéletes, ám van még időnk gyakorolni. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és a mutatott játékkal is.

A FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 4., szerda (Székesfehérvár). Magyarország–Ausztria 4–3 – h. u.
Április 5., csütörtök (Bécs). Ausztria–Magyarország 1–3
Április 11., szerda (Bled). Szlovénia–Magyarország 2–3 – h. u.
Április 13., péntek (Miskolc). Magyarország–Japán, 3–2 – h. u.
Április 18., szerda (Káposztásmegyer). Magyarország–Ukrajna, 17.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik