Jégkorong: Csapatként eddig emberfelettit nyújtottunk – Rajna Miklós

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 14:52
Két meccs, két győzelem – magabiztosan várhatja a magyar férfi jégkorong-válogatottunk a szlovénok elleni, pénteki összecsapást a ljubljanai divízió 1/A csoportos világbajnokságon. Dél-Korea és Litvánia ellen is remekül védő Rajna Miklós szerint igazi csapatként játszottak az első két meccsen, Pozsgai Tamás úgy véli, bőven lenne miért visszavágni a szlovénoknak. 

„Abszolút jó a hangulat a csapat körül, két győzelem után nem is lehet rossz. Nyilván az első mérkőzés eufórikus hangulatot hozott, bementek a helyzetek, nagyarányú győzelmet arattunk, mindenki boldog volt. Ilyenkor törvényszerű is, hogy jön egy nehezebb, brusztolósabb meccs. De mind a két kihívásnak maximálisan megfeleltünk. Amikor nagy volt az előnyünk, akkor sem vettünk vissza, és amikor szoros volt, akkor fegyelmezetten végigvittük azt a játékot, amit tudunk” – mondta a csütörtöki edzés után Rajna Miklós az NSO Tv-nek, kiemelve, csapatként eddig emberfelettit nyújtottak.

Kell a fegyelmezett csapatjáték a házigazda szlovénok ellen is, akikkel péntek este 19 órától mérkőzünk meg az Arena Tivoliban, teltház előtt. Pozsgai Tamás úgy véli, bőven lenne miért visszavágni nekik. Rutinos védőnk azt ígérte, nagyon fel fognak belőlük készülni, és nekik fognak ugrani.

Videónkban mindkét játékossal részletesebben is beszélünk az első két meccsről, valamint Pozsgai kitér a szurkolókra is, akik továbbra is szép számmal buzdítják a mieinket Ljubljanában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (Újpesti TE)
Védők:
Fejes Nándor (Gyergyói HK, romániai), Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Scott Macaulay (MAC), Pozsgai Tamás (MAC), Szirányi Bence (DVTK)
Csatárok:
Erdély Csanád (Fehérvár), Hári János (Fehérvár), Kóger Dániel (FTC), Rasmus Kulmala (FTC), Magosi Bálint (Fehérvár), Nagy Gergő (FTC), Papp Kristóf (Michigan State University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyó), Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Sofron István (SC Csíkszeredai, romániai), Terbócs István (Fehérvár), Tóth Richárd (MAC), Vas János (HC Presov, szlovák)
Szövetségi kapitány:
Sean Simpson (kanadai)

A PROGRAM
Május 3., kedd:
MAGYARORSZÁG–Dél-Korea5–1, 15.30. Szlovénia–Litvánia 4–2
Május 4., szerda:
Litvánia–MAGYARORSZÁG1–2, 15.30. Románia–Szlovénia 1–9
Május 5., csütörtök:
Románia–Dél-Korea, 15.30
Május 6., péntek:
Dél-Korea–Litvánia, 15.30. Szlovénia–MAGYARORSZÁG, 19
Május 7., szombat:
Litvánia–Románia, 15.30.
Május 8., vasárnap:MAGYARORSZÁG–Románia, 15.30. Dél-Korea–Szlovénia, 19

A divízió 1/A mezőnyéből az első két helyezett jut fel a világelitbe, az utolsóként végző csapat kiesik a divízió 1/B-osztályba.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Dénes Szilárd, Kohán Gergely (szöveg), Dömötör Csaba (fotó), Pusztai Viola (videó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik