Jégkorong: átmenetileg Kovács Csaba az új elnök

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.30. 13:29
Kovács Csabát, az eddigi szakmai alelnököt választották meg elnöknek a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) keddi rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén, amelyen az új első ember jelezte, csak ideiglenesen vállalja el a feladatot.

Az ülésen elhangzott, hogy a május 19-én lemondó Németh Miklós helyére nem talált minden szempontból megfelelő jelöltet a jelölő bizottság, ezért esett a választás az Újpesti Dózsa korábbi 217-szeres válogatottjára.

A 70 igen és 6 nem szavazatot kapó Kovács Csaba a küldöttgyűlésen jelezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a feladatot, és egyúttal lemondott az alelnöki pozícióról.

Hozzátette: minél hamarabb szeretné szakmai alelnökként folytatni a munkáját, amelyet már 13 éve végez.

„Elsősorban azért vállaltam el ideiglenesen az elnökséget, hogy a szövetség jogfolytonossága meglegyen. A legfontosabb feladat most megtalálnunk a végleges elnököt, arra kell koncentrálnunk, hogy ez minél hamarabb és a legjobb tudásunk szerint történjen meg” – mondta a távirati irodának Kovács Csaba, aki hozzáfűzte: a szövetség gazdálkodása a korábbi közgyűlésen elhangzottak szerint teljesen rendben van, megfelelő tartalékkal rendelkezik, így senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy bármilyen anyagi gondja lenne a közeljövőben.

Az elnök ugyanakkor komoly feladatnak nevezte a megfelelő TAO-pénz összegyűjtését a következő évi költségvetés számára.

A megüresedett szakmai alelnöki posztra Kolbenheyer Zsuzsanna elnökségi tagot választották meg, ő szintén csak átmenetileg – Kovács Csaba elnöksége alatt – tölti be a pozíciót.

Az MJSZ várhatóan szeptemberben, egy újabb rendkívüli közgyűlésen választja meg azt az elnököt, aki hosszú távon is betölti majd a posztot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik