Jégkorong: Átestünk a ló túloldalára, túlságosan támadni akartunk – Stipsicz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 19:29
A kazahok 3–1-re legyőzték a magyar jégkorong-válogatottat a Tüskecsarnokban zajló Négy Nemzet Tornája első napján. A mérkőzés után Stipsicz Bence, Terbócs István és a gólunkat szerző Szirányi Bence értékelt az NSO Tv-nek. 


Nagyobb hangsúlyt akartunk fektetni a támadójátékra, miután az utóbbi időben kevés góllövési lehetőséget harcoltunk ki, ide értve a világbajnokságot is– kezdte az értékeléstStipsicz Bence.Ma átestünk a ló túloldalára, főleg a második harmadban: túlságosan akartunk támadni, és ennek lett az ára a három kapott gól.Kellenek a tétmeccsek, hogy elsajátítsuk az új játékszisztémát, és a harmadik harmadban már jobban is mozogtunk együtt, ezt kell továbbvinnünk a következő mérkőzésre.”

Hogy mi történt a második harmad elején a fiúkkal, arraTerbócs Istvánválaszolt.

Nehéz megmondani… Talán kicsit bennmaradtunk az öltözőben.Semmi extrát nem kért tőlünk a kapitány, nem volt változtatás, egyszerűen nem álltunk készen a második harmad kezdésére.Jarmo Tolvanen azonban nem volt ideges, jól kezeli ezeket a helyzeteket,így a szünetben arra biztatott minket, hogy ugyanúgy játsszunk, mint az első harmadban. Minél egyszerűbben játsszunk, és akkor jönnek a helyzetek. így is csináltuk, nagyon sok lehetőségünk volt, gólt is szereztünk, ezt kell továbbvinni.”

A gólunkat szerzőSzirányi Benceúgy látta, a második harmadban nagyon ráugrottak a kazahokra, és ezáltal megnyílt a védelem.

Meg kell tanulnunk, hogyaz új szisztémában nem szabad ész nélkül előrerohannunk, hanem meg kell találni a mértékességet, hogy mikor szabad mennünk és mikor nem. Ehhez a védőknek kell az intelligencia, hogy mérlegeljék, mennyi esély lesz a kapura lövésre vagy sikerül-e bent tartani a harmadban a korongot. És a gyakorlás is fontos, hiszenminél többször kerülünk ilyen helyzetbe, annál okosabbak leszünk.”

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNA, FÉRFIAK (TÜSKECSARNOK)
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–Kazahsztán 1–3 (0–0, 0–3, 1–0)

Jegyzőkönyv később!

KÉSŐBB
19.30: Olaszország–Dél-Korea

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda)
HÁTVÉDEK: Dudás Jesse (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen)
CSATÁROK: Bartalis István (Schwenningen), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Galló Vilmos (Timra IK), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik