Jégkorong: Amerikából érkezett védő az FTC-hez

Vágólapra másolva!
2017.06.07. 16:19
A Ferencváros jégkorongcsapata szerződtette az Egyesült Államokból érkező Nick Owent – írja a klub hivatalos honlapja. A 23 éves védő legutóbb az amerikai déli profi ligában (SPHL) szereplő Columbus Cottonmouths játékosa volt.

„Két barátomtól, Tommy Sumitól és Carter Shinkaruktól hallottam a ligáról és a csapatról, akik az előző szezonban a Ferencvárosban játszottak – idézi a fradi.hu Nick Owent. – Az amerikai egyetemi hokiligában a csapattársaim voltak, innen ismerem őket. Mindketten azt mondták, fantasztikus dolog egy olyan városban élni és játszani, mint Budapest. Úgy döntöttem, mindenképpen Európába igazolok, mert még soha nem jártam egy európai országban sem, az ifitől a felnőttig egész eddigi pályafutásomat az Egyesült Államokban töltöttem. Nagyon régi álmom volt, hogy egy idegen országba költözzek, és megtanuljak egy másik kultúrában élni. Ha pedig eközben jégkorongozom, annál nincs jobb. Sajnos egyelőre nem sokat tudok Budapestről vagy Magyarországról, de ez hamarosan megváltozik! Bízom benne, hogy erősítést jelentek majd a csapatnak a következő szezonban. Előnyöm, hogy védő létemre gyors vagyok, és jól bánok a koronggal, ezt pedig a következő szezonban a Fradi színeiben kamatoztathatom!"Nick Owent. – Az amerikai egyetemi hokiligában a csapattársaim voltak, innen ismerem őket. Mindketten azt mondták, fantasztikus dolog egy olyan városban élni és játszani, mint Budapest. Úgy döntöttem, mindenképpen Európába igazolok, mert még soha nem jártam egy európai országban sem, az ifitől a felnőttig egész eddigi pályafutásomat az Egyesült Államokban töltöttem. Nagyon régi álmom volt, hogy egy idegen országba költözzek, és megtanuljak egy másik kultúrában élni. Ha pedig eközben jégkorongozom, annál nincs jobb. Sajnos egyelőre nem sokat tudok Budapestről vagy Magyarországról, de ez hamarosan megváltozik! Bízom benne, hogy erősítést jelentek majd a csapatnak a következő szezonban. Előnyöm, hogy védő létemre gyors vagyok, és jól bánok a koronggal, ezt pedig a következő szezonban a Fradi színeiben kamatoztathatom!"

Az FTC hokicsapatához kapcsolódó hír, hogy meghosszabbította Hardi Richárd nyáron lejáró szerződését, így a 24 éves támadó jövőre is a Ferencvárosban szerepel.

Az FTC kerete a 2017–2018-as szezonra:
Kapusok:
Sevela Peter, Pleszkán József
Védők: Juhamatti Hietamäki, Henrich Jaborník, Jászai Dávid, Korbuly Gergely, Lakatos Levente, Lengyel Levente, Nick Owen
Támadók: Dubek Vladimir, Fliszár Zalán, Hardi Richárd, Milan Kolena, Kovács Viktor László, Könczei Áron, Rafaj Attila, Szappanos Dávid, Jereme Tendler, Tóth Renátó, Virág Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik