Jégkorong: több pénzt kereshetnek a válogatott játékosok

Vágólapra másolva!
2020.09.24. 11:58
null
Nagyobb anyagi elismerésben fognak részesülni válogatott jégkorongozóink (Fotó: jegkorongozok.hu)
Elfogadta a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnöksége a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének (JÉSZ) előterjesztését, amelyet a férfi és a női válogatott játékosok javadalmazási csomagjának megváltoztatása érdekében nyújtott be – olvasható a jegkorongozok.hu közleményében.

A JÉSZ hangsúlyozza, hogy az új javadalmazási rendszer az eddigiekhez képest jobban kifejezi majd azt az anyagi elismerést, amelyet a válogatott játékosok megérdemelnek.

A felnőtt férfi és női válogatott esetében is az EIHC-tornákra egységesen nettó 75 000 forint jár egy csapattagnak. A világbajnokságra való felkészülés során a játékosok napidíja nettó 10 000 forint lesz, míg a világbajnokság végétől számított utolsó 12 napban 20 000 forint, így összesen nettó 240 000 Ft/fő.

Csapatszinten a férfiaknál a vb-n a 2. és a 3. hely között van nagyobb különbség. Míg utóbbi esetében „csak” 430 000 forintot kapnak a játékosok, addig előbbinél 1.3 millió forint ütheti a jégkorongozók markát egyenként. A vb-győzelem fejenként 1.5 millió forintot ér.

A nőknél az A csoportban való bennmaradás esetén 35 millió forintot osztanak szét (23 játékossal számolva).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik