Jégkorong: a nyolcgólos diadalt nem követte hasonló folytatás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.07. 18:34
null
Minden igyekezetünk ellenére sem sikerült bevennünk a lengyelek kapuját (Fotó: Mirkó István, archív)
A magyar jégkorong-válogatott a lengyelországi Torunban zajló felkészülési torna második fordulójában 2–0-ra kikapott a házigazdák nemzeti csapatától. A mieink az első harmadban hátrányba kerültek, a második gólt pedig a hajrában kapták, miután lehozták a kapust.

 

A Magyar Jégkorongszövetség hivatalos honlapja, az icehockey.hu beszámolója szerint Rich Chernomaz szövetségi kapitány változtatott a románok elleni összeállításon – a kapuban ezúttal Rajna Miklós állt, a mezőnyben pedig lehetőséget kapott a honosításra váró Andrew Sarauer.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, az ötödik percben Benk András bevette a lengyelek kapuját, a játékvezetők azonban nem adták meg a találatot, sőt fejre ütés miatt a büntetőpadra küldték az érvénytelenített gól szerzőjét. A házigazdák a következő két percben kihasználták az emberelőnyt, és Grzegorz Pasiut góljával előnybe kerültek.

A folytatásban a bírók játszották a főszerepet, akik egymás után állították ki a játékosokat, ám az öt a négy elleni szituációkkal egyik csapat sem tudott élni.

A végjátékban a mieink az egyenlítés reményében lehozták Rajna Miklóst, de a házigazdák kihasználták, hogy üresen maradt a kapunk, és Damian Kapica jóvoltából végérvényesen eldöntötték a meccset.

A magyar csapat a torna záró napján az ukránok ellen lép jégre.

Ezen az EIHC-tornán közvetve a vb-re készülünk, amelyre ugyancsak Lengyelországban, csak délebbre kerül sor április 19-től. Krakkóban sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda lesz az ellenfelünk.

JÉGKORONG, EIHC-TORNA (TORUN)
2. FORDULÓ
Lengyelország–Magyarország 2–0
(1–0, 0–0, 1–0)
Torun, 2000
néző. V: Gergely L. (romániai), Kepa, Moszczynski, Kasprzyk (mindhárom lengyel)
LENGYELORSZÁG:
Radziszewski Dutka, Pociecha, Kolusz (1), Dziubinski, Kapica 1 – Bryk, Rompkowski, Chmielewski (1), Pasiut 1, Kowalówka (1) – Wajda, Noworyta, Baginski, Kalinowski, Urbanowicz – Kruczek, Wanacki, Bepierszcz, Galant, Kogut. Szövetségi kapitány: Jacek Plachta
MAGYARORSZÁG: Rajna – Gröschl, Szirányi B., Kóger D., Sarauer, Sikorcin – Mestyán, Gőz, Sofron, Vas J. Kovács Cs. – Varga A., Orbán, Azari, Sebők, Benk – Pozsgai, Hüffner, Magosi B., Berta, Metcalfe. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Gólok. 6:12: Pasiut (Kowalówka, Chmielewski – emberelőny, 1–0). 58:58: Kapica (Kolusz – üres kapu, 2–0)

A másik szombati mérkőzésen
Románia–Ukrajna 0–5 (0–3, 0–0, 0–2)

Az állás: 1. Lengyelország 5 pont, 2. Ukrajna 4, 3. MAGYARORSZÁG 3, 4. Románia 0

A TOVÁBBI PROGRAM
Február 8., vasárnap
16.00:
MAGYARORSZÁG–Ukrajna
19.30: Lengyelország–Románia

PÉNTEKI EREDMÉNYEK
Magyarország–Románia 8–0
Lengyelország–Ukrajna 6–5 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik