Jégkorong: a magyar válogatott egy góllal kikapott Japántól

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 21:37
Hiába próbálkozott sokkal többször, betalálni csak egyszer tudott a magyar válogatott – akkor is emberhátrányból –, így 2–1-re kikapott Japántól a Hat nemzet tornája második, csütörtöki játéknapján. A mieink pénteken Franciaországgal folytatják.
Munkában a magyar védelem (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Munkában a magyar védelem (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Kategóriáját tekintve „felkészülési” a Hat nemzet tornája, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a magyar és az ukrán válogatott keretnévsora és maga a program is változik menet közben.

Még szerda este tudniillik a Fehéroroszország–Ukrajna mérkőzés ugyan tényleg 4–1-gyel ért véget, ám nem hatvan, hanem már 43 perc után, mert addigra északkeleti szomszédaink mindkét kapusa megsérült. Újabb kettőt viszont csak csütörtökön napközben tudtak Budapestre reptetni, ezért kivédendő, hogy mezőnyjátékosnak kelljen mamutba öltöznie, megvariálták a programot, és csütörtök délután a beloruszok Dél-Koreával játszottak – sőt győzelmükkel máris a döntőbe jutottak –, Ukrajna meg pénteken zárja a csoportmeccseit.

Nálunk viszont ezúttal beöltözhetett Madácsi Benedek, Pápa Márton és Péter Andor, azaz három újoncot is avattunk, készülünk tehát a jövőre is. Na de ettől függetlenül pörgött a csapat már a starttól, az első tizenegy percben Japán át sem jött a felezővonalon – amikor viszont igen, meg is szerezte a vezetést.

Mondjuk ez is inkább a mieink „érdeme”, mert egy bekk összeesett a palánk tövében, a center közelebb csúszott, hogy jobban lássa, mögüle viszont az elhagyott riválisa belőtte a korongot. És amíg ezt elemezgettük, jött a második: az első lövés talán lepattant Arany Gergelyről, s amíg a védelmünk nézelődött, a Habarovszkban született orosz-japán kettős állampolgár Akimoto Denisz berámolta a pakkot. Itt kicsit megborultak a fiataljaink, az első harmad második fele ment a kukába – viszont a második játékrész sokkal jobban kezdődött.

Persze az eredmény csak javult, jóvá nem vált, de legalább a legrutinosabb játékosaink, Nagy Krisztián és Terbócs István a szépítést összehozták – emberhátrányból –, utána azonban csupán a lelkesedés maradt meg, hatékonyság sajnos nem társult hozzá. Az utolsó percre levittük a kapusunkat is, ám ugyancsak hiába, mert a kolléga, Nariszava Juta 98.1%-kal védett, úgyhogy végeredménynek maradt az 1–2, ráadásul a tét nélküli ráadásműsor, a szétlövés is 0–2-vel zárult, azaz a hatékonyságunkkal aligha lehetünk elégedettek…

De hát ez is előfordul felkészülési tornákon.

HAT NEMZET TORNÁJA, VASAS JÉGCENTRUM
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 1–2 (0–2, 1–0, 0–0)
Vasas Jégcentrum, 1047
néző. V: Babic, Rencz, Muzsik, Lim Dzsung Sao (dél-koreai)
MAGYARORSZÁG: Arany G.
Garát, Bukor – Szabó B., Tóth Gergely – Kiss R., Vojtkó – Kiss D.
Miskolczi, GALANISZ, Becze T. – Szabó K., NAGY K. 1, TERBÓCS (1) – Pápa, Majoross B., Vincze P. – Kiss P., Péter A., Madácsi – Szigeti
Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
JAPÁN: NARISZAVA
Kavai, Jamada – Hasimoto (1), Szato – AKIMOTO 1, Janadori – Hajata
Takagi (1), Oszava, Ueno – IKEDA 1, NAKADZSIMA (1), Ecsigo (1) – Terao, Nakajasiki, Szaito – Ocu, Irikura, Szuzuki
Szövetségi kapitány: Ivamoto Judzsi
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Kapura lövések: 55–19

További eredmény: Franciaország–Japán 4–2
Az állás: 1. Franciaország 3 pont (1 mérkőzés, 4–2), 2. Japán 3 (4–5), 3. MAGYARORSZÁG 0 (1)

B-csoport
Fehéroroszország–Dél-Korea 6–5 – h. u
Az állás:
1. Fehéroroszország 5 pont (2 mérkőzés), 2. Dél-Korea 1 (1), 3. Ukrajna 0 (1)

A pénteki program
A-csoport
19.30:
MAGYARORSZÁG–Franciaország
B-csoport
16.00:
Ukrajna–Dél-Korea
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik