Jégkorong: a MAC nyerte a Szuperkupát a Fehérvár AV 19 legyőzésével

Vágólapra másolva!
2018.09.09. 23:07
Négy év elteltével rendeztek újra jégkorong Szuperkupát Magyarországon, a Tüskecsarnokban rendezett találkozón a bajnoki címvédő MAC a Fehérvár AV 19-et győzte le 3–2-re és ezzel elhódította a trófeát.

Telt ház, 2200 néző várta a rangadót. A fehérváriak 2007 óta az osztrák ligában, az EBEL-ben szerepelnek, és azóta csak elvétve mérkőztek meg magyar csapatokkal, míg az idén magyar bajnok MAC Újbuda az egy hét múlva rajtoló idényben a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvékkel együtt.

Ezt megelőzően négy éve rendeztek jégkorongos Szuperkupát Magyarországon, akkor a fehérváriak diadalmaskodtak.

Óriási hazai helyzettel indult a meccs, de Mac Carruth hárított, amikor pedig mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, Bodó Christopher könyörtelenül kihasznált egy fehérvári védelmi megingást. Folytatta a remeklést a magyar bajnok MAC, és a 10. percben növelte előnyét: Carruth az első lövést még védte, ám a kipattanót Orban Brance bevágta. Lassan felébredt a Fehérvár, és a 17. percben emberelőnyben Hári János a jól megjáratott korongot Bálizs Bence kapujába ütötte.

A második harmadban többet birtokolta a pakkot a Fehérvár, a hazaiak ellentámadásokra játszottak, ám gól nem esett.

A záró felvonásban mindkét oldalon hatalmas helyzetek maradtak ki, több lövés is a kapuvason csattant, majd az 50. percben Dudás Jesse passzát Bodó közelről kapura tette, majd a kipattanó korongot a hálóba továbbította. Másfél perc múlva szépített a Fehérvár, Erdély kiugrás után fonákkal emelt a kapuba, s bár a hajrában lehozta kapusát az EBEL-csapat, nem tudott egyenlíteni.

JÉGKORONG
SZUPERKUPA

MAC Újbuda–Fehérvár AV19 3–2 (2–1, 0–0, 1–1)
gól: Bodó (3., 50.), Orban (10.), ill. Hári (18.), Erdély (52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik