Jégkorong: a liga jelentős változásokat javasol mindkét sorozatban

Vágólapra másolva!
2011.06.02. 21:26
Címkék
Egész szezonos, meghívásos nemzetközi bajnokságot javasol a hazai liga, erről döntöttek a magyarországi első osztályú jégkorongcsapatok a csütörtöki ülésükön. A sorozat szeptemberben kezdődne, és legkésőbb március 7-én érne véget. Az alapszakaszból a legjobb négy csapat kerülne a rájátszásba. A március eleji döntő után  pedig következhet az egyenes kieséses rendszerű magyar bajnoki rájátszás. Erről a jegkorong.blog.hu számolt be.

A liga döntött arról is, hogy a magyarországi csapatoknak a nemzetközi bajnokságba (eddigi nevén MOL Liga) és az OB I-be is nevezniük kell, mivel az egyik liga összes mérkőzésének eredménye beleszámít a másikba.

A csapatok most is elfogadták, hogy a Sapa Fehérvár az EBEL-keretével vegyen részt a playoffban – a végig a nemzetközi ligában játszó farmcsapat jogán, tehát nem külön csapatként léphet be a magyar bajnoki rendszerbe a szezon végén.

A klubok megállapodtak abban is, hogy a rájátszásban 20 perces hosszabbítások legyenek az eddigi ötpercesekkel szemben, és csak azután döntik el – ha kell – a mérkőzést szétlövéssel.

A tervek szerint az előttünk álló szezonban is öt idegenlégiós szerepelhetne egy csapatban egyszerre, posztonkénti megkötés nélkül. Egy szezonban egy játékos csak egy állampolgársággal játszhat.

A nemzetközi liga létszáma még nem végleges, egyelőre hat magyarországi (Bp. Stars, Dab.Docler, Sapa Fehérvár, FTC, Miskolci JJSE, UTE) és három romániai együttes (Fenestela Brassó, HSC Csíkszereda, Steaua Bukarest) indulása tűnik többé-kevésbé biztosnak.

 

A liga javaslatairól a Magyar Jégkorongszövetség elnöksége dönt jövő csütörtöki ülésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik