Jégkorong: az új szezonban is orosz edző irányít Debrecenben

Vágólapra másolva!
2015.08.29. 10:41
A jobb későn, mint soha elv mentén haladva megérkezett a Debreceni HK újdonsült vezetőedzője, aki az előző szezonhoz hasonlóan – és az előrejelzéseknek megfelelően – orosz: immár bizonyos, hogy Dmitrij Romanov a KHL-be visszatérő Jevgenyij Muhin utóda.

A hajdúságiak csütörtökön és pénteken hazai pályán már az ő irányításával – de még mindig a rakoncátlankodó térdével küszködő Ladányi Balázs nélkül – verték meg mindkétszer simán a sok sebből vérző, tartalékos Brassót, így már pozitív az előszezonbeli mérlegük (két vereség után három győzelem).

A ligaújonc MAC szlovéniai túrája után észak felé vette az irányt, s a Jesenice és a Ljubljana után újabb erős ellenféllel mérkőzött meg. Majoross Gergely csapata ezúttal a szlovák másodosztály bajnokához utazott, s a középső harmad elején megszerezte ugyan a vezetést Ian McDonald révén, ám végül 4–1-es vereséget szenvedett Gyetván.

A minden sorozatban (magyar bajnokság, Mol Liga, Magyar Kupa) címvédő, immár DVTK-Jegesmedvék néven szereplő Miskolc a szintén a szlovák második vonalban szereplő Bártfát fogadta, és győzte le izgalmas meccsen 3–2-re úgy, hogy a győztes gólt kevesebb mint két perccel a vége előtt szerezte az előző idény legértékesebb játékosa, az ezúttal is duplázó Keegan Dansereau.

Az Újpest Érsekújváron kapott ki 4–1-re. Szilassy Zoltán vezetőedző elmondása szerint csapata az első harmad nagy részét emberhátrányban töltötte, és az akkor kapott három gól meg is pecsételte a sorsát (az UTE egyetlen gólját Hodos Detre lőtte).

JÉGKORONG, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
HC 07 Detva (szlovák)–MAC Budapest 4–1
(0–0, 3–1, 1–0)
A MAC gólszerzője: McDonald
DVTK-Jegesmedvék–HC46 Bardejov (szlovák II.) 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
A DVTK gólszerzői:
Dansereau 2, Booras
HC Nové Zámky (szlovák II.)–UTE 4–1
(3–0, 1–1, 0–0)
Az UTE gólszerzője:
Hodos
Debreceni HK–Corona Brasov (romániai) 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik