nemzetisport.hu 2017.09.09 20:43 Frissítve: 2017.09.09 21:19

Jégkorong: a Hokiklub Budapest legyőzte a német bajnokot

Szombaton a német ESC Planegget fogadta a Hokiklub Budapest EWHL-csapata. A lányok magabiztos 6–3-as sikert arattak a Tüskecsarnokban.

 

Nagyon erős iramban kezdte a mérkőzést a német bajnokcsapat. Az első harmad elején meg is szerezte a vezetést, de hamar érkezett a válasz a hazaiak részéről. Az első Hokiklub Budapest-gólt emberhátrányból lőtte Dabasi Réka csapatkapitány, Huszák Alexandra átadásából. A 16. percben a németek újabb találatot értek el, amellyel a harmad végeredményét beállították (1–2).

A középső harmadban a hazai csapat tudta érvényesíteni az akaratát, s fordított. A második hazai találatot Ungár Rebeka szerezte, aki Somogyi Vivien és Rónai Alexandra passzát váltotta gólra, majd a következőt Huszák Alexandra szerezte Dabasi Réka és Horváth Tifani asszisztjából. A második etap 3–2-es Hokiklub Budapest-vezetéssel zárult.

A harmadik harmadban továbbra is fölényesen játszottak a magyar lányok. Huszák Alexandra újabb gólt ütött Dabasi Réka és Németh Bernadett passzaiból. Ezt követően a németeknek sikerült szépíteniük, ami egyben az utolsó Planegg-gólt jelentette a mérkőzésen. A Hokiklub Budapest remek játékának eredményeként Dabasi Réka ismét a hálóba talált, a passz Horváth Tifanitól és Huszák Alexandrától érkezett. Az utolsó percben a német együttes lehozta a kapusát, amit Huszák Alexandra használt ki, s újabb góljával beállította a 6–3-as végeredményt. A lányok csapatként mozogtak a jégen, szép játékkal győztek első meccsükön.

Fodor Zoltán edző értékelése: „Meg vagyok elégedve a csapat mai teljesítményével, szép játékkal, és csapatmunkával sikerült kivívni a győzelmet. Örülök annak, hogy ilyen kemény tempóval végig tudtuk játszani a hatvan percet, a lányok fizikailag nagyon erősek, s magabiztosan tudtuk megverni a főként válogatott játékosokból álló német bajnokcsapatot, a Planegget. A következő héten a mérkőzést elemezni fogjuk, ami segít az apróbb hibákat kijavítani. Összességében a lányok ma az edzésen gyakorolt taktikát teljes fegyelemmel tudták végrehajtani, s ez a győzelmet jelentette.”

EWHL
1. FORDULÓ
Hokiklub Budapest
–ESC Planegg 6–3

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.12 15:11:25

Jégkorong KOHÁN GERGELY

A DVTK már azzal óriási fegyvertényt hajtott végre, hogy magyar csapatként legyőzte a szlovák bajnok és ezüstérmes Nitrát.

2018.01.04 10:52:38

Jégkorong KOHÁN GERGELY, SZŰCS ANDRÁS

A gyengébb válogatott teljesítmény és a doppingügyek után 2018 csak jobb lehet.

2017.12.27 23:24:18

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. „Nyolc gólt ajándékozott szokás szerint telt házas közönségének.”

2017.12.23 19:13:53

Jégkorong BOBORY BALÁZS

A Fehérvár AV19 játékosai ismét elvitték a felajánlott ajándékokat a polgárdi-tekerespusztára.

2017.12.17 14:38:16

Jégkorong THURY GÁBOR

A Fradi jégkorongcsapatának egykori válogatott szélsője december 2-án ünnepelte 75. születésnapját.