Jégkorong: a HKB nagy győzelmeket aratott Bolzanóban

Vágólapra másolva!
2017.10.29. 16:36
Bolzanóba utazott pénteken a Hokiklub Budapest női csapata, hogy szombaton EWHL-, vasárnap pedig EWHL Szuperkupa-meccset játsszon a dél-tiroli együttes vendégeként.



Szombaton előbb a hazaiak szereztek vezetést, majd Ungár Rebeka góljával egyenlített a Hokiklub Budapest. Huszák Alexandra emberhátrányból szerzett találatával átvette a vezetést a vendégcsapat a 28. percben, majd a hazaiaknak sikerült emberfóros góllal egalizálniuk. Averi Nooren jóvoltából ismét előnybe került a magyar együttes, így az állás a második harmad végén 2–3 volt.

A mérkőzés 59. percében a bolzanóiak ismét egyenlítettek, ami után a rendes játékidőben nem született több gól, azaz hosszabbítás következett.

Huszák Alexandra a 65. percben lőtte a győzelmet érő gólt, a csapatkapitány Dabasi Réka átadásából, így a végeredmény 4–3 lett ráadást követően a vendégek javára.

Vasárnap újból összecsapott a két fél. Ezúttal a rendes játékidőben sikerült megszereznie a győzelmet a Hokiklubnak a Bozen Eagles otthonában.

Németh Bernadett révén emberelőnyben lőtte az első találatát a budapesti csapat az ötödik percben. A hazaiak szintén emberelőnyben egyenlítettek, majd Averi Nooren góljával újból a budapestiek vezettek. Az olaszok a 28. percben még egyszer utolérték látogatójukat, de Averi Nooren, Huszák Alexandra és Stacey Scott góljaival a játékrész végére már 5–2-re elhúzott a HKB.

A 49. percben a Bolzano faragott a hátrányából, ám a magyar együttes emberhátrányból lőtt újabb gólt; Averi Nooren harmadszor talált be a kapuba. Az 52. percben a Bozen megint szépített, így a végeredmény 6–4 lett a Hokiklub Budapest javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik