nemzetisport.hu 2018.02.11 20:25 Frissítve: 2018.02.11 20:48

Jégkorong: a Gipsy Girls és a Devils sem tudott pontot lopni

Sikeresen zárult a hétvégi idegenbeli túrája a KMH Budapest női jégkorongcsapatának az osztrák bajnokságban (DEBL). A lányok szombaton a Villach otthonában léptek jégre, ahol 6–1-re diadalmaskodtak. Vasárnap már Grazban kellett helytállniuk, ahol szintén sikerrel vették az akadályokat, 4–2-re győzték le a hazai együttest.

 

Határozottan kezdett az ellenfél, két perc elteltével gólt is szerzett. A KMH-s lányok keményen küzdöttek, azonban ez az igyekezet ebben a harmadban nem hozott számukra gólt.

A szünetről újult erővel visszatérve a második harmad elején Gaitz Hanna talált be a kapuba, ezzel egyenlítve. Egyértelműen uralták a lányok a jeget, az egyenlítő találatot követte Gaitz Hanna és Páterka Lilla átadásából Szick Dorka gólja. A harmad vége előtt egy perccel pedig Szick Dorka remek előkészítéséből talált a kapuba Kerekes Kármen, így kétgólos előnnyel mehettek szünetre a lányok.

A harmadik harmadban is maradt a KMH-fölény, a Villach nem tudta velük felvenni a ritmust. Kerekes Kármen asszisztját Egyedi Noémi váltotta gólra a 49. percben. Ezt követte Gengeliczky Dorottya és Szick Dorka összjátéka, amely az ötödik KMH-találatot eredményezte.

Végezetül a mérkőzés vége előtt két perccel Gaitz Hanna és Cselényi Viktória átadásából Páterka Lilla lőtte be a hatodik vendéggólt.

Gipsy Girls Villach–KMH Budapest 1–6

Vasárnap a DEC Devils Graz otthonába látogatott a KMH. Az első harmadból még 9 perc sem telt el, amikor Páterka Lilla megszerezte az első találatot. Egy perccel később őt követte Egyedi Noémi, aki Kerekes Kármen remek előkészítéséből talált be a kapuba. Négy perccel az első játékrész vége előtt két budapesti játékos is gólt szerzett. Előbb Cselényi Viktória átadásából Szűcs Anita, majd ismét Egyedi Noémi vette be a hazaiak kapuját, utóbbinak Kerekes Kármen készítette elő a találatot. Így a lányok 4–0-s vezetéssel térhettek szünetre.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott a kapuba találni.

Az utolsó játékrészben a mieink nem tudtak gól szerezni, azonban az ellenfél két góllal szépített az eredményén.

DEC Devils Graz–KMH Budapest 2–4

Ezzel a két győzelemmel a KMH Budapest továbbra is magabiztosan vezeti a DEBL-t, és biztos helye van a végső négyes tornán.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.10 00:27:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

Visszatérés: Sofron István az eltiltása és az átigazolása után először lép jégre Fehérváron.

2018.02.09 23:25:45

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az vesse rá az első követ, aki még sosem hibázott.

2018.01.24 00:03:43

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hol van már a magas ló, amelyen réges-régen ültek?

2018.01.12 15:11:25

Jégkorong KOHÁN GERGELY

A DVTK már azzal óriási fegyvertényt hajtott végre, hogy magyar csapatként legyőzte a szlovák bajnok és ezüstérmes Nitrát.

2018.01.04 10:52:38

Jégkorong KOHÁN GERGELY, SZŰCS ANDRÁS

A gyengébb válogatott teljesítmény és a doppingügyek után 2018 csak jobb lehet.