HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.11 20:25 Frissítve: 2018.02.11 20:48

Jégkorong: a Gipsy Girls és a Devils sem tudott pontot lopni

Sikeresen zárult a hétvégi idegenbeli túrája a KMH Budapest női jégkorongcsapatának az osztrák bajnokságban (DEBL). A lányok szombaton a Villach otthonában léptek jégre, ahol 6–1-re diadalmaskodtak. Vasárnap már Grazban kellett helytállniuk, ahol szintén sikerrel vették az akadályokat, 4–2-re győzték le a hazai együttest.

HIRDETÉS

 

Határozottan kezdett az ellenfél, két perc elteltével gólt is szerzett. A KMH-s lányok keményen küzdöttek, azonban ez az igyekezet ebben a harmadban nem hozott számukra gólt.

A szünetről újult erővel visszatérve a második harmad elején Gaitz Hanna talált be a kapuba, ezzel egyenlítve. Egyértelműen uralták a lányok a jeget, az egyenlítő találatot követte Gaitz Hanna és Páterka Lilla átadásából Szick Dorka gólja. A harmad vége előtt egy perccel pedig Szick Dorka remek előkészítéséből talált a kapuba Kerekes Kármen, így kétgólos előnnyel mehettek szünetre a lányok.

A harmadik harmadban is maradt a KMH-fölény, a Villach nem tudta velük felvenni a ritmust. Kerekes Kármen asszisztját Egyedi Noémi váltotta gólra a 49. percben. Ezt követte Gengeliczky Dorottya és Szick Dorka összjátéka, amely az ötödik KMH-találatot eredményezte.

Végezetül a mérkőzés vége előtt két perccel Gaitz Hanna és Cselényi Viktória átadásából Páterka Lilla lőtte be a hatodik vendéggólt.

Gipsy Girls Villach–KMH Budapest 1–6

Vasárnap a DEC Devils Graz otthonába látogatott a KMH. Az első harmadból még 9 perc sem telt el, amikor Páterka Lilla megszerezte az első találatot. Egy perccel később őt követte Egyedi Noémi, aki Kerekes Kármen remek előkészítéséből talált be a kapuba. Négy perccel az első játékrész vége előtt két budapesti játékos is gólt szerzett. Előbb Cselényi Viktória átadásából Szűcs Anita, majd ismét Egyedi Noémi vette be a hazaiak kapuját, utóbbinak Kerekes Kármen készítette elő a találatot. Így a lányok 4–0-s vezetéssel térhettek szünetre.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott a kapuba találni.

Az utolsó játékrészben a mieink nem tudtak gól szerezni, azonban az ellenfél két góllal szépített az eredményén.

DEC Devils Graz–KMH Budapest 2–4

Ezzel a két győzelemmel a KMH Budapest továbbra is magabiztosan vezeti a DEBL-t, és biztos helye van a végső négyes tornán.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.17 18:37:17

Jégkorong nemzetisport.hu

Az amerikaiak a cseheket, a svédek szoros meccsen a letteket győzték le a vb negyeddöntőjében.

2018.05.02 23:08:53

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múltidézés azért fontos, mert szem előtt illendő tartani a különbséget. Ma már nem lehet panasz a körülményekre, a feltételekre, más tehát a mérce – a múlt heti budapesti hoki-vb-nél is.

2018.04.30 14:55:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mivel nem bírtuk ki azt a 15 másodpercet, máris elkezdhetjük a gondok felfejtését.

2018.04.28 23:59:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem sikerült a feljutás, megint nem, ráadásul újra a saját pályánkon.

2018.04.28 19:42:18

Jégkorong nemzetisport.hu

A britek kétgólos hátrányból egyenlítettek, a magyar csapat még büntetőt is hibázott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS