HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.11 20:25 Frissítve: 2018.02.11 20:48

Jégkorong: a Gipsy Girls és a Devils sem tudott pontot lopni

Sikeresen zárult a hétvégi idegenbeli túrája a KMH Budapest női jégkorongcsapatának az osztrák bajnokságban (DEBL). A lányok szombaton a Villach otthonában léptek jégre, ahol 6–1-re diadalmaskodtak. Vasárnap már Grazban kellett helytállniuk, ahol szintén sikerrel vették az akadályokat, 4–2-re győzték le a hazai együttest.

HIRDETÉS

 

Határozottan kezdett az ellenfél, két perc elteltével gólt is szerzett. A KMH-s lányok keményen küzdöttek, azonban ez az igyekezet ebben a harmadban nem hozott számukra gólt.

A szünetről újult erővel visszatérve a második harmad elején Gaitz Hanna talált be a kapuba, ezzel egyenlítve. Egyértelműen uralták a lányok a jeget, az egyenlítő találatot követte Gaitz Hanna és Páterka Lilla átadásából Szick Dorka gólja. A harmad vége előtt egy perccel pedig Szick Dorka remek előkészítéséből talált a kapuba Kerekes Kármen, így kétgólos előnnyel mehettek szünetre a lányok.

A harmadik harmadban is maradt a KMH-fölény, a Villach nem tudta velük felvenni a ritmust. Kerekes Kármen asszisztját Egyedi Noémi váltotta gólra a 49. percben. Ezt követte Gengeliczky Dorottya és Szick Dorka összjátéka, amely az ötödik KMH-találatot eredményezte.

Végezetül a mérkőzés vége előtt két perccel Gaitz Hanna és Cselényi Viktória átadásából Páterka Lilla lőtte be a hatodik vendéggólt.

Gipsy Girls Villach–KMH Budapest 1–6

Vasárnap a DEC Devils Graz otthonába látogatott a KMH. Az első harmadból még 9 perc sem telt el, amikor Páterka Lilla megszerezte az első találatot. Egy perccel később őt követte Egyedi Noémi, aki Kerekes Kármen remek előkészítéséből talált be a kapuba. Négy perccel az első játékrész vége előtt két budapesti játékos is gólt szerzett. Előbb Cselényi Viktória átadásából Szűcs Anita, majd ismét Egyedi Noémi vette be a hazaiak kapuját, utóbbinak Kerekes Kármen készítette elő a találatot. Így a lányok 4–0-s vezetéssel térhettek szünetre.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott a kapuba találni.

Az utolsó játékrészben a mieink nem tudtak gól szerezni, azonban az ellenfél két góllal szépített az eredményén.

DEC Devils Graz–KMH Budapest 2–4

Ezzel a két győzelemmel a KMH Budapest továbbra is magabiztosan vezeti a DEBL-t, és biztos helye van a végső négyes tornán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.28 19:14:15

Jégkorong nemzetisport.hu

Csoda, hogy a bejegyzés alatt szaporodnak a kedvelések és a megosztások?!

2018.09.23 00:04:16

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A Miskolcon balhézó véglényeket saját honfitársaik szégyellik a legjobban.

2018.09.07 19:15:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is északi szomszédunk élvonalában szerepel.

2018.09.07 19:50:46

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2018–2019-es kiírásának adatbankja.

2018.09.08 10:33:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az Erste Ligában, az osztrák EBEL-ben és a szlovák Tipsport Ligában is lesz magyar csapat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS