Jégkorong: a Fehérvár nyerte meg az Ifj. Ocskay-emléktornát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.02. 22:04
A hazai közönség előtt szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapata nyerte meg a jubileumi, X. Ifj. Ocskay Gábor-emléktornát, miután a vasárnapi döntőben 4–3-ra legyőzte a horvát Medvescak Zagrebet.

Ugyan a vendégek már a 2. percben vezetést szereztek, a magyar csapatnak emberelőnyből sikerült egyenlíteni, majd még a szünet előtt fordítani. A második harmadban egyértelműen jobb volt a Volán, és már nemcsak a légiósok, hanem a magyar válogatott hokisai is betaláltak. Előbb Erdély Csanád, majd Kóger Dániel volt eredményes.

A záró felvonásban a Medvescak nagy rohamokat vezetett, előbb szépített, majd az ex-fehérvári Antonin Manavian 5 másodperccel a vége előtt felhozta a vendégeket 4–3-ra. A hátralévő idő azonban már nem volt elegendő újabb lövésre sem, így otthon tartotta a kupát a Volán.

A fehérváriak szeptember 14-én, éppen a zágrábiak ellen otthon kezdik meg az osztrák liga (EBEL) alapszakaszát, de előtte még szeptember 9-én a Tüskecsarnokban megmérkőznek a magyar bajnok MAC Újbuda csapatával a Szuperkupáért.

X. IFJ. OCSKAY GÁBOR-EMLÉKTORNA, SZÉKESFEHÉRVÁR
A döntőben
Fehérvár AV19–Medvescak Zagreb (horvát) 4–3
(2–1, 2–0, 0–2)
Gól: Kuralt, Koskiranta, Erdély, Kóger, ill. Olden, Samuels-Thomas, Manavian

A 3. helyért: Grenoble (francia)–Asiago (olasz) 6–2 (2–0, 3–1, 1–1)

Szombaton játszották: Fehérvár AV19–Asiago 6–3, Medvescak Zagreb–Grenoble 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik