Jégkorong: a DVTK döntős a Visegrádi Kupában, a Fehérvár nem

Vágólapra másolva!
2017.11.28. 20:40
null
A DVTK játékosai januárban a Visegrádi Kupáért szállhatnak harcba (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK a 3–2-es idegenbeli siker után hazai pályán 4–1-re verte meg a HK Popradot a jégkorong Visegrádi Kupa elődöntőjében, így kettős győzelemmel jutott be a januári döntőbe. A másik ágon a Fehérvár AV 19 nem tudta ledolgozni a HK Nitra ellen hazai jégen összeszedett kétgólos hátrányát (1–3), sőt idegenben is kikapott.

 

A Fehérvár hazai közönség előtt 3–1-re kikapott a Nyitrától, így jelentős bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy idegenben ledolgozza a hátrányát. A szlovákiai visszavágón az első harmadban a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a második játékrész elején megduplázták előnyüket. A székesfehérvári csapat alig több mint másfél perccel később Joe Antilla révén szépített, a harmadik harmad közepén pedig Antonin Manavian révén egyenlítenie is sikerült (2–2). Így tulajdonképpen 52 perc elteltével ugyanúgy állt a párharc, mint az első meccs után – két gól volt a Volán hátránya.

A hajrában a Nyitra harmadszor is bevette a fehérváriak kapuját (3–2), ami azt jelentette, hogy kettős győzelemmel, 6–3-as összesítéssel jutott be a Visegrádi Kupa döntőjébe.

A Mol-liga-címvédő DVTK kedvezőbb helyzetből, 3–2-es előnyből várhatta a HK Poprad elleni hazai visszavágót, amelyet azonban nem kezdett jól, hiszen már a második percben gólt kapott. A Jegesmedvéknek szerencsére sikerült hamar egyenlíteniük, a játékrész közepén Magosi Bálint talált be Galanisz Nikandrosz előkészítése után. Nem túlzás kijelenteni, a Poprad kapusa azt sem tudta, hol a korong (1–1).

A második harmadban nem esett gól, így nyílt maradt a párharc az utolsó felvonásra, amelyben a magyar együttes Rasmus Kulmala találatával, valamint Galanisz duplájával eldöntötte a továbbjutást, megnyugtató különbséggel nyert (4–1).

A döntő két mérkőzését 2018. január 10-én és 17-én rendezik.

JÉGKORONG
VISEGRÁDI KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
DVTK-JEGESMEDVÉK–HK POPRAD (szlovák) 4–1 (1–1, 0–0, 3–0)
Miskolc, 855
néző. V: Kókai, Goga (szlovák), Soltész, Tvrdon (szlovák)
DVTK: ADORJÁN – Rusk, Leppänen – Láda B., Rantanen – Joe, Vojtkó – Albert T., Ruikka
GALANISZ 2 (1), Miskolczi, MAGOSI B. 1 (1) – Pavuk, Vas J., SAKARIS (2) – Hajós, Tóth A., Kulmala 1 – Ritó, Berta, Tóth Gergő (1). Edző: Mikael Tisell
POPRAD: Corbeil – McDowell, Brejcak – Fabian, P. König – Davidov, Cesánek – Jezek, Dinda
Heizer, Rapac, Strauch – Buc (1), Lichanec (1), ABDUL 1 – Bondra, HVILA, Vartovník – Matej Palocko, Kroták, Matus Palocko. Edző: Marcel Ozimák
Kiállítások: 6 perc + 10 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 8 perc
Továbbjutott: a DVTK, kettős győzelemmel
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell:
– Nehezen indultunk be, az elején görcsösek voltunk, nagyon hamar kaptunk is egy gólt. Ezt követően viszont folyamatosan javultunk, felvettük a meccs tempóját és egyre jobban játszottunk. Összességében azért szoros mérkőzés volt ez, de nagyon örülök a döntőbe jutásnak!


HK NITRA (szlovák)–FEHÉRVÁR AV19 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Nyitra, 1295
néző. V: Stefik (szlovák), Babic, Kollár (szlovák), Németh M.
NYITRA: Laco – Mezei, Rygl 1 – Ordzovensky 1, Milam – Pupák, Versteeg – Stefanka, Gubo
Mikús, Kristof (1), Paulovic (1) – Siska 1, Blackwater (1), Kutálek (1) – Csányi, Sille, Macík – Fominih, Sramaty, D. König. Edző: Antonín Stavjana
FEHÉRVÁR: Carruth – Harty, Vidmar – Uotila, Manavian 1 – Stipsicz, Palin – Szabó D.
Luttinen, Gilbert (1), LoVecchio (1) – Erdély, Hári J., Kóger D. – Kiss Zs., Vincze P., Antilla 1 – Szabó K., Reisz, Sárpátki. Edző: Benoit Laporte
Kiállítások: 2 perc, ill. 10 perc fegyelmi (Manavian)
Továbbjutott: a Nyitra, kettős győzelemmel
MESTERMÉRLEG
Benoit Laporte:
– Nagyon csalódottak vagyunk. Az első harmadban nem voltunk elég elszántak, a másodikban és a harmadikban igen, de egy ilyen csapatnak nem lehet ekkora előnyt adni. Megint könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, ez pedig megbosszulta magát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik