Jégkorong: 22 játékossal készül a válogatott a szülinapi meccsre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.20. 19:25
null
Indul a felkészülés, Tolvanen készen áll (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen 22 játékossal kezdi meg a felkészülést a jövő szombati, lengyelek elleni hazai mérkőzésre.

A hazai szövetség (MJSZ) szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MJSZ 90. születésnapi ünnepsége keretében szeptember 30-án 19 órától kezdődő összecsapáson a finn szakvezető nem számíthat a Fehérvár AV19 játékosaira, hiszen a klub a válogatott mérkőzést megelőzően pénteken és azt követően vasárnap is játszik az osztrák ligában (EBEL). Nincs nemzetközi szünet a rendezvény ideje alatt, ezért a külföldön légióskodók klubkötelezettségeik miatt maradnak távol.

A keret tagjai közül – akik egy nappal a meccs előtt találkoznak majd – Dudás Jesse és Nagy Gergő egyaránt kihagyta a legutóbbi világbajnokságot, de részt vettek a 2016-os elit-vb-n Szentpéterváron. Benk András a keret egyetlen tagja, aki a 2008-as szapporói divízió 1-es világbajnokságon élvonalba jutó magyar együttesben is szerepelt.

A másik Vas János lehetett volna, ám ő úgy döntött, hogy a finnek elleni öregfiúk-mérkőzésen fog játszani 16 órától, ezért helyette egy fiatal bizonyíthat a nemzeti csapatban.

A közlemény kitért rá, hogy a stábban a válogatottnál régóta tevékenykedő Majoross Gergely mellett Szilassy Zoltán lesz a segédedző, míg a kapusedzői feladatokat Farkas Tamás látja el.

Az együttes ezzel a találkozóval kezdi meg a felkészülést az áprilisi budapesti divízió 1/A-s világbajnokságra, amelyen az oda idén felkerülő Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az ez évi kijevi vb-riválisok közül jövőre is „megmaradó” Lengyelország és Kazahsztán lesz az ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben már csak a divízió 1/B-ben szerepel majd.

A magyar jégkorong-válogatott kerete
Kapusok:
Bálizs Bence (MAC Budapest), Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák)
Védők: Dudás Jesse (MAC Budapest), Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (UTE), Kovács Bronson Zoltán (MAC Budapest), Varga Arnold (UTE), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok: Benk András (UTE), Cseter Justin (UTE), Dansereau Keegan (MAC Budapest), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (MAC Budapest), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Orbán Brance (MAC Budapest), Pavuk Attila (DVTK Jegesmedvék), Sági Martin (UTE), Terbócs István (MAC Budapest), Tóth Adrián (DVTK Jegesmedvék)

Az esemény programja (szeptember 30.):
Gyermektorna 11.00-ig
12.00: Magyarország–Lengyelország, nőiválogatott mérkőzés
16.00: Magyarország–Finnország, öregfiúk mérkőzés
19.00: Magyarország–Lengyelország, férfiválogatott mérkőzés

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik