Hokisainknál már a fegyverek élesítése zajlik

SZŰCS ANDRÁS (SZÖUL)SZŰCS ANDRÁS (SZÖUL)
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 17:40
null
Az esti Szöul (Fotók: MJSZ/Mudra László)
Kicsi a világ, Gröschl Tamás is elmondta a minapi lapinterjúnkban, hogy manapság a világ másik végéről is simán lehet kapcsolatot tartani, hát ne lepődjön meg senki, hogy Szöulban a Székesfehérváron történtek jelentik az egyik fő beszédtémát.

 

AZ EDZÉS CSAK EDZÉS
– Ma sokkal boldogabbnak tűnt, mint az eddigi napokon.
– Mindenki, velem együtt, lassan utoléri magát az időt és az alvásmennyiséget illetően – mosolyodott el Rich Chernomaz szövetségi kapitány. – Tetszett, amilyen intenzíven edzettünk az elmúlt napokban, viszont akadtak a játékunknak olyan részei, amelyeken javítanunk kellett és szerencsére ezeket a javulásokat már látni. Ugyanígy kell majd csinálnunk a meccseken is, de kezdjük érezni, hogy a srácok izgatottak. Várom, hogy jobban teljesítsünk, mint az Ausztria és Szlovénia elleni felkészülési mérkőzéseken.

– Sokkal küzdelmesebbnek és pörgősebbnek tűnt a csapat.
– Ez azért van, mert gyorsabban járatjuk a korongot. Mindenki támogatja egymást, így a sebesség és a koncentráció-szint is nő.

–Akkor jól állunk?
– Igen, de az edzés az csak edzés, a meccs pedig meccs. Dél-Korea biztosan készen áll majd a csatára, nekünk azonban magunkkal kell törődnünk, nem miattuk aggódnunk. El kell végeznünk, amire képesek vagyunk, méghozzá hatvan percen keresztül és akkor az eredmény jönni fog. Számomra ez a védekező harmadban kezdődik, mert onnan is sok helyzetet lehet teremteni előre.

A magyar jégkorong-társadalom összetartó közösség, a válogatottak pláne, így aztán a felnőtt férficsapat játékosai és stábtagjai egymást túllicitálva gratuláltak és örültek az U18-asok újabb győzelmének a hazai divízió 1/B világbajnokságon, amelyen az ifik már fel is jutottak. (Decemberben ugyanígy tettek az U20-asok is a saját vb-jükön, szóval már csak a felnőttek hiányoznak...)

Amikor a nagyok pénteken reggel megérkeztek az utolsó edzésükre az Anjang Halla csarnokába, a kanyarodás előtt a szövetségi kapitány és U20-as szövetségi edző Rich Chernomaz éppen arról érdeklődött Majoross Gergő másodedzőjénél, hogy kik voltak az U18-asok legeredményesebb gólszerzői előző este, a Japán elleni 8–4 során, Galló Vilmos és Erdély Csanád például köztük volt-e.

Amikor jött a válasz, hogy Galló triplázott, Erdély meg duplázott, de például Keresztury is megszerezte negyedik meccsén a harmadik gólját, akkor „Cherno" visszakérdezett, hogy „Nahát, Erik is?". Nyomja a keresztneveket, az árnyalatnyi akcentust leszámítva mintha a pótapjuk hívta volna a gyerekeket, avagy figyel ő még a junioroknál lejjebb is.

De leginkább nyilván a felnőttekre.

Ha tegnap azt mondtuk, az energiaraktárak feltöltése zajlik, hát akkor most már a fegyverek élesítése: csatáraink olyan lövőformában voltak, hogy csak na, aminek kapusaink persze nem örültek már annyira. Ám baj egy szál se, a pattogós tréninget délutáni-esti szabadfoglalkozással tölthették az urak, szombaton pedig jön az átköltözés a vb-csarnokba, szóval, tényleg célegyenesbe fordul a felkészülés.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a divízió 1/A-s vb-n a magyar jégkorong-válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Márpedig volt min dolgozni. A Tokaji Viktor csapatkapitánnyal folytatott beszélgetésünkből a holnapi NS-ben majd részletesen kiderül, hogy nem egyszerű mutatvány összefésülni egy olyan keretet, amelyben az egyik véglet a 37 éves veterán (ez speciel ő maga), a másik pedig a 19 évesek csoportja.

„A mi időnkben voltak a '75-ösök meg a '76-osok és én, a '77-es. Legfeljebb nem egy osztályba jártunk, de amúgy mindenki ismert mindenkit, és ez kiadott egy csapatot. Tök egyszerű volt, most másként van" – mondta többek között Tokaji, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne optimista.
Általánosságban is növekszik az optimizmus a csapatban, Magosi Bálint már a minap is kicsattant az önbizalomtól, ezúttal pedig Orbán Attila is harcias nyilatkozatot adott – utóbbi szintén olvasható a holnapi NS-ben –, szóval tényleg érezni, hogy közeleg a start.

Épp ideje lesz.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTAZÓ KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
HETÉNYI Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), RAJNA Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), SEVELA Peter (Dab.Docler)
Hátvédek: GRÖSCHL Tamás (Dab.Docler), HÜFFNER Adrián (Dab.Docler), ORBÁN Attila (Sapa Fehérvár AV 19), POZSGAI Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), SZIRÁNYI Bence (Sapa Fehérvár AV 19), TOKAJI Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), VARGA Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), VAS Márton (Löwen Frankfurt)
Csatárok: AZARI Zsolt (Dab.Docler), BARTALIS István (Troja Ljungby), BENK András (Sapa Fehérvár AV 19), HÁRI János (HIFK Helsinki), KÓGER Dániel (Elmira Jackals), KOVÁCS Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), MAGOSI Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), MIHÁLY Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), NAGY Krisztián (El Paso Rhinos), SEBŐK Balázs (Karpat Oulu), SOFRON István (Krefeld Pinguine), VAS János (HC Rouen)
*Vas Márton a klubcsapatától utazik majd a világbajnokság helyszínére


A STÁB TAGJAI
Rich Chernomaz – szövetségi kapitány
Diego Scandella – edző
Majoross Gergely – edző
Gary Clark – kapusedző
Kéri Rudolf – felszerelésmenedzser
Bagonya Imre – fizioterapeuta
Majzik Ernő – orvos
Imre Lajos – csapatvezető
Kangyal Balázs – ügyvezető

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA (magyar idő szerint)
2014. április 20., 12.30: Dél-Korea–Magyarország
2014. április 21., 9.00: Magyarország–Ukrajna
2014. április 23., 5.30: Szlovénia–Magyarország
2014. április 24., 9.00: Magyarország–Ausztria
2014. április 26., 5.30: Magyarország–Japán
(A Sport Tv és a Nemzeti Sport Online minden magyar vb-mérkőzést élőben közvetít!)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik