Hokihét: 8 kimaradó, végleges a magyar válogatott kerete

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.10.31. 22:14
Végleges a magyar jégkorong-válogatott kerete a keddtől vasárnapig tartó Hokihétre.


Majoross Gergely, a válogatott edzője az M1 aktuális csatornának hétfőn este elmondta, a bő keretből a kapusok közül Arany Gergely, a védőktől Varga Arnold és Gőz Balázs, míg a csatárok részéről a beteg Benk András, illetve Vincze Péter, Miskolczi Márk, Cseter Justin és Kocsis Ferenc maradt ki.
Majoross Gergely, a válogatott edzője az M1 aktuális csatornának hétfőn este elmondta, a bő keretből a kapusok közül Arany Gergely, a védőktől Varga Arnold és Gőz Balázs, míg a csatárok részéről a beteg Benk András, illetve Vincze Péter, Miskolczi Márk, Cseter Justin és Kocsis Ferenc maradt ki.

A magyarok kedden az Európában játszó kanadaiakból álló csapattal játszanak felkészülési mérkőzést, majd a lengyelekkel és a dánokkal találkoznak az olasz, az osztrák és a dél-koreai válogatottat is felvonultató tornán.

A budapesti Tüskecsarnokban megrendezendő kerülő Hokihétnek mind a négy magyar érdekeltségű összecsapását élőben közvetíti az M4 Sport.

„Szerettünk volna lehetőséget adni ezen a tornán azoknak a srácoknak, akik a világbajnokság előtt kiestek az utolsó rostán – mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány. – A holnapi összeállításon még dolgozunk, de jó eséllyel ezek a fiatalok kapnak majd lehetőséget. A helyzet szerencsétlensége ugyanakkor az, hogy most – mivel holnap már meccs van – nem volt elég időnk ahhoz, hogy több játékost megnézzünk és közülük válasszuk ki a végleges keretet. Ezért nem hívunk be annyi srácot novemberre, amennyit valószínűleg februárban fogunk, amikor – terveink szerint – egy egészen fiatal csapatot viszünk Koreába, hogy az idősebbek többen pihenhessenek a klubjuk rájátszás időszaka előtt. Végül az áprilisi edzőtáborral lesz teljes a kiválasztási folyamat a világbajnokságra.

A srácok egyértelműen pozitív benyomást tettek, kiváló volt a hozzáállás és a jégen mutatott teljesítmény is. Hári nagyon jó formában van, de az olyan srácok is, mint például Vokla – aki tavaly még az U20-as csapatban játszott – nagyot fejlődtek és amellett, hogy tehetséges korcsolyázó, láthatóan rengeteget dolgozott az erőnlétén is. Sárpátki teljesítménye is nagyon tetszett, számos jó dolgot csinált és látható, hogy több önbizalma van a korongot birtokolva, mint korábban. Említhetném ugyanakkor Nagy Krisztiánt is, a lényeg ugyanaz: eljön a pillanat, amikor lehetőséget kell adni ezeknek a srácoknak és ez a torna, különösen a holnapi meccs kiváló alkalom arra, hogy megnézzük, mire képesek és hogy reagálnak nyomás alatt.”

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Bálizs Bence (MAC Budapest)
Védők: Orbán Attila (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Vokla Roland (MAC Budapest), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Mestyán István (MAC Budapest), Kovács Bronson Zoltán (MAC Budapest), Kiss Dániel (UTE), Wehrs Kevin (Villach)
Csatárok: Csányi Karol (UTE), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Kovács Csaba (MAC Budapest), Könczei Áron (MAC Budapest), Nagy Gergő (MAC Budapest), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Terbócs István (MAC Budapest), Hári János (Leksand), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Vas János (Fehérvár AV19), Bodó Christopher (Fehérvár AV19), Orbán Brance (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik