Hokihét: kikaptunk a döntőben, Dél-Korea a tornagyőztes

Vágólapra másolva!
2016.11.06. 17:58
null
Kiegyenlített mérkőzésen szenvedtünk egygólos vereséget a dél-koreaiaktól a budapesti torna döntőjében (Fotó: Veres Viktor)
A magyar jégkorong-válogatott 3–2-re kikapott Dél-Koreától a Hokihét torna döntőjében a budapesti Tüskecsarnokban, így a második helyen végzett.

 

1. harmad

Egy eladott korongot követően az ázsiaiak szereztek vezetést Szang Hun Sin révén a 7. percben (0–1), ám nem sokáig hokiztunk hátrányban. A 15. percben ugyanis jött Csányi Karol, és egy távoli lövés után a kipattanót szép mozdulattal a kapuba helyezte hét méterről (1–1). Ebben a játékrészben az ellenfél többet lőtt kapura (10–15 oda), így ebből a szempontból elégedettek lehettünk az eredménnyel.

2. harmad

Kétszer is emberelőnyben játszhattunk, de sem a Chernomaz-csapat, sem az egy előnyt kiharcoló dél-koreai válogatott nem tudott betalálni. Ismét az ázsiaiak kísérleteztek többet (9–14).

3. harmad

A harmad felénél egy páros kiállítás után egymást kontrázták a csapatok. Mindkét fél előtt rengeteg helyzet adódott, ám az adok-kapokból a dél-koreaiak jöttek ki jobban: Min Ho Cso szépen kilőtte a hosszú sarkot Hetényi mellett. (1–2)

A hajráig nem sikerült egyenlítenünk, így Rich Chernomaz 75 másodperccel a vége előtt lehozta Hetényit. Mindössze 24 másodperc telt el a mezőnyben hat az öt ellen, amikor Dél-Korea megszerezte a korongot, és az üres kapus helyzetet kihasználva Michael Swift 1–3-ra alakította az állást.

A meccs azonban még így sem dőlt el teljesen! Merthogy 19 másodperccel később Terbócs István bekotort egy kipattanót (2–3), így maradt 32 másodpercünk az egyenlítésre. Bár a magyar válogatott fel is tudott állni a vendégek harmadában, újabb gólt nem sikerült szerezni, így Dél-Korea 3–2-vel megnyerte a meccset és a tornát.

HOKIHÉT
DÖNTŐ

DÉL-KOREA–MAGYARORSZÁG 3–2 (1–1, 0–0, 2–1)
Tüskecsarnok, 1396
néző. V: Kincses, Rencz, Soós, Kis-Király
DÉL-KOREA: M. Dalton (Pak Szung Dzse); Kim Von Dzsun, Li Don Ku – PLANTE, Regan – Szo Jung Dzsun, Cso Hjung Gon – Dzson Dzsung Vu, O Hjon Ho; Kim Ki Szung, Kim Szang Vuk, Testwuide – Pak Dzsin Kju, Cso Min Ho 1, Kim Von Dzsung – Sin Szang Hun 1, Swift 1, Sin Hjung Jun – Li Jung Dzsun, Sung Vu Dzse, An Dzsin Huj. Szövetségi kapitány: Pek Csi Szun
MAGYARORSZÁG: Hetényi Z.; Wehrs, Szabó D. – Sagert, Szirányi B. – Orbán A., Pozsgai – Vokla, Kovács B. Z. (1); Kóger, Sarauer, Sofron I. – Kovács Cs., Nagy G., Sárpátki – Csányi 1, NAGY K., Bodó – Magosi B. (1), Könczei, Terbócs 1. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Wehrs)
MESTERMÉRLEG
Pek Csi Szun:
– Oda-vissza játék folyt, és mivel kezdőkapusunk megsérült, kénytelnek voltunk cserélni, viszont a helyettes is jól védett. Úgy jöttünk ide, hogy nyerni szeretnénk, amit sikerült elérnünk, így elégedettek lehetünk. Ugyanakkor sok még a teendőnk, mert rövid időszakokra kapjuk meg a játékosokat, akik klubjaikban nyilván másokkal játszanak, különböző rendszerben és stílusban. Azonban folyamatosan javulunk, amire szükségünk van, hogy odahaza továbbra is mögöttünk álljon a közvélemény.
Rich Chernomaz: – Több helyzetünk volt, főleg a finisben. Az viszont nem tetszett, amit az első harminc percben láttam, mert nem korcsolyáztunk, aminek persze oka lehetett, hogy hat-hét órával kevesebbet pihentünk a program miatt, ráadásul nehéz meccs után. Ugyanakkor büszke is vagyok a srácokra, mert idővel belejöttünk, helyzeteket teremtettünk, csak nem használtuk ki mindet. Ettől függetlenül a héttel elégedettek lehetünk, hiszen topcsatáraink hiányoztak, így viszont megnézhettünk másokat. Némi időre van szükségünk – még van öt hónapunk a vébéig –, de ezt akartuk, hogy kiderüljön, kik állnak készen a szintlépésre, és kik nem.
Statisztika
Kapusok:
Dalton 90.0 százalék, Pak Szung Dzse 95.5 százalék, ill. Hetényi Z. 94.6 százalék
Lövések: 38 (15, 14, 9), ill. 32 (10, 9, 13)
Emberelőnyök: 1/0 (–, 1/0, –), ill. 4/0 (1/0, 2/0, 1/0)
Büntetéspercek: 10 (2, 4, 4), ill. 14 (– 2, 12)

AZ 5. HELYÉRT
Olaszország–Lengyelország 1–4 (0–0, 1–1, 1–3)
A 3. HELYÉRT
Ausztria–Dánia 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

A torna végeredménye: 1. Dél-Korea, 2. Magyarország, 3. Ausztria, 4. Dánia, 5. Lengyelország, 6. Olaszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik