Hoki: Mol Liga- és EBEL-meccsek a Winter Classicon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.05. 14:13
Mol Liga- és osztrák jégkorongliga-mérkőzéseket rendeznek majd december 28–30-án a Városligetben, a Vajdahunyad váránál sorra kerülő, Winter Classic elnevezésű, szabadtéri jégkorongfesztivál keretében.

A 2013 után újra életre hívott Winter Classic szerdai sajtótájékoztatóján Such György, a Magyar Jégkorongszövetség elnöke kiemelte, a rendezvény mindenkinek szól, a csúcspontja pedig négy találkozó lesz: a Fehérvár AV19 december 28-án és 30-án a Klagenfurt, illetve a Red Bull Salzburg ellen lép jégre EBEL-meccsen, egyaránt 20 órától. December 29-én pedig két Mol Liga-összecsapást láthatnak az érdeklődők: előbb az UTE mérkőzik meg a Csíkszeredával 16 órakor, majd a tavalyi döntő két résztvevője, a címvédő DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest találkozik 20 órától.

„Igazi hokiünnepet szeretnénk varázsolni ebbe a gyönyörű, varázslatos környezetbe, s biztosak vagyunk benne, hogy mindenki számára felejthetetlen élményt fog nyújtani" – hangsúlyozta.

Such György hozzátette, a találkozókra 1000 és 5000 forint között lesznek a jegyárak, míg a többi program ingyenes. A belépők értékesítését már megkezdték a jegyed.hu oldalon.

A bajnoki találkozók előtt mindennap utánpótlás-mérkőzéseket rendeznek, s a női válogatott is pályára lép a rendezvényen.

Szőke Álmos, a Mol Liga elnöke arról beszélt: a szervezés során fontos volt, hogy a családok szempontjából is a legkedvezőbb időpontban tartsák a rendezvényt.

Kovács Csaba, a MAC játékosa az MTI kérdésére kifejtette, az ilyen mérkőzések nemcsak a nézők, hanem a játékosok számára is különlegesek.

„Túl azon, hogy ez nagy rangadó lesz számunkra, a szabadtéri meccsek remek élményt jelentenek. Korábban már volt szerencsém pályára lépni Winter Classicon, a karrierem legmeghatározóbb emlékei között tartom számon" – fejtette ki Kovács Csaba.

Kiss Dániel, az Újpest csapatkapitánya az MTI-nek kiemelte, reméli, sok turistát és látogatót vonz majd a Winter Classic, s bízik benne, hogy számos székelyföldi szurkoló érkezik.

„Fantasztikus, hogy a fővárosban lehetőség van szabadtéri találkozók lejátszására. A szép környezet miatt biztosan egyedülálló élmény lesz mindenkinek" – mondta Kiss Dániel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik