Galéria: így lett először férfi élvonalbeli bajnokcsapata Miskolcnak

2015.02.26. 12:42
null
A Miskolc bajnoki címéről a Dab.Docler és az Érsekújvár döntött – kattintson a képre, galéria nyílik! (Fotó: Veres Viktor)
A Miskolci Jegesmedvék férfi jégkorongcsapata úgy ünnepelhetett magyar bajnoki címet szerdán, hogy nem is lépett jégre – a borsodi csapat annak köszönhette elsőségét, hogy a Mol Liga másik elődöntőjében az Érsekújvár negyedszer is legyőzte a Dab.Doclert. A Dab.Docler–Érsekújvár mérkőzés legjobb fotóiból válogatottunk – így került a bajnoki aranyérem a „csak” drukkoló miskolciak nyakába. Ez Miskolc városának harmadik élvonalbeli aranyérme csapatsportágban, egyben az első, amelyet férfi csapat szerzett meg.
Először nyerte meg az ob I-et a miskolci csapat (Fotó: miskolcijegesmedve.hu)
Először nyerte meg az ob I-et a miskolci csapat (Fotó: miskolcijegesmedve.hu)

Korábban Miskolc városának mindössze két aranyérmet szereztek csapatsportágban: az MVSC női kézilabdacsapata 1958-ban lett magyar bajnok, míg a DVTK-Vénusz futsalegyüttese 2012-ben szerzett aranyérmet a női bajnokságban. A Miskolci Jegesmedvék alapításuk óta (1994) 21 évet vártak első bajnoki címükre, az első miskolci jégkorongcsapatot, a Kinizsit 1978-ban hozták létre.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek