Erste Liga: újabb edzőváltás, ezúttal Csíkszeredában

JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 15:38
A Csíkszereda Sportklub jégkorongcsapata közösségi oldalán jelentette be: felbontja Leo Gudas vezetőedző szerződését.

A jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján, Brassóban elszenvedett vereség a Csíkszeredai Sportklub cseh vezetőedzőjének, Leo Gudasnak az állásába került. A nemrég még listavezető székelyföldi csapat 8–3-ra kapott ki a harmadik helyezett Corona otthonában, ezért a klub vezetősége úgy döntött, közös megegyezéssel szerződést bont a cseh szakemberrel.

„A Csíkszeredai Sportklub vezetősége közös megegyezéssel felbontotta Leo Gudas vezetőedző szerződését, akinek ezúton is köszönetünket fejezzük ki az elmúlt években kifejtett tevékenységéért és az elért eredményekért” – írják a közleményben.

A Sportklub ugyanakkor a kapus Vlastimil Lakosillal is szerződést bontott, és bejelentette, hogy az új szakvezető kinevezéséig Hozó Levente irányítja a kék-fehéreket – a korábbi másodedző a vasárnap esti, Fehérvári Titánok elleni mérkőzésen mutatkozik be vezetőedzőként.

Leo Gudas a 2016–2017-es idényben vette át a Sportklub irányítását, abban az idényben a román bajnokságban és a kupában is döntőt játszott, majd a tavalyi kiírásban már meg is nyerte a román bajnokságot és a kupát is, s az Erste Ligában a 3. helyen zárt. Az Erste Liga idei kiírását sokáig vezető csíkszeredaiak jelenleg a második helyet foglalják el, egy ponttal lemaradva a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Ferencvárostól és hat ponttal megelőzve a harmadik helyezett Brassót.

A Sportklub vezetősége már az FTC-től elszenvedett legutóbbi vereség után napirendre tűzte az edzőváltást, az utolsó csepp a pohárban a csütörtöki pofon volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik