Erste Liga: a Tüskecsarnokban is a Fradié volt a derbi

Vágólapra másolva!
2021.09.26. 21:33
null
Kulmala (zöldben) gólja fontos lépés volt a győzelem felé (Fotó: fradi.hu)
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban (Erste Liga) a Ferencváros vasárnap este az első két harmad nagyobb küzdelme után a harmadikban felülkerekedett ősi riválisán, az Újpesten, így a labdarúgók után a hokisták is megnyerték az idény első derbijét.

Kezdjük a végén, merthogy a nap legjobban várt mérkőzése kezdődött utoljára az Erste Ligában: ahogy délután a futballpályán a Groupama Arénában, úgy este a Tüskecsarnokban rendeztek derbit, vagyis a Ferencváros az Újpestet fogadta.

A két egyaránt hosszabbítás utáni vesztes mérkőzésből érkező csapat közül az első harmadban a zöld-fehérek hellyel-közzel nyomasztó fölényben voltak, a lőlap 22–6-os ferencvárosi előnyt mutatott a kapura lövések számát tekintve, más kérdés, hogy az újpesti kapuban álló Rajna Miklós neve mellett is 22 védés szerepelt az első szünetben.

Ehhez képest a második harmad újpesti góllal kezdődött: alig 20 másodperc után Sam Coatta bombázott a bal oldali bedobókörtől a rövid alsóba. A vendégek vezetésük mellett már kevesebb teret engedtek a zöld-fehérek támadásainak, de ezzel együtt a folytatásban is Rajna kapusnak volt szüksége a nagyobb védésekre. Az újpesti támadások jobbára gyors egyéni megindulásokat jelentettek, addig a ferencvárosiak jóval többször felálltak a vendégek harmadában, s úgy fejezték be lövéssel az akcióikat.

A hazai erőfeszítéseket végül öt perccel a második szünet előtt koronázta siker: kapu előtti kavarodás során Rajna nem tudta, hogy hol a korong, Juhani Tamminen azonban igen, s kiegyenlített.

A harmadik játékrész elején ismét beszorította az Újpestet a Ferencváros, s Rasmus Kulmala szerencsés találatával szűk öt perc után megszerezte a vezetést. Újabb öt perc múlva aztán jött Tóth Adrián, s a kapu mögül visszatett pakkot úgy lőtte a hálóba, hogy a korong a kapuvasról vágódott a gólvonal mögé. Ezzel pedig eldőlt, hogy a zöld-fehérek a futballpálya után a jégcsarnokban is felülmúlják a történelmi riválist – a 4–1-es végeredményt az utolsó előtti percben Codie Fowley állította be üres kapus góllal.

Ami a többi találkozót illeti: az első vasárnapi mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák az idény eddigi legjobb eredményét érte el, hiszen „csak” 3–1-re kapott ki hazai pályán a DVTK-tól. Persze, az idény előtt alaposan meggyengülő és fiatalításon áteső Acélbikáktól nem is feltétlenül a tavaly még a szlovák élvonalban szereplő Jegesmedvék ellen kell várni a pontszerzéseket, de Tokaji Viktor csapata meccsről meccsre egyre biztatóbban mozog a jégen.

Az eddig szintén pont nélkül álló Titánok egészen közel álltak a rossz sorozat megtöréséhez: a gól nélküli első harmad utána középső játékrészt lehozták 1–1-re, ám a harmadikban Szalma Zsolt találatára már nem érkezett válasz.

A MAC már 20 másodperc játék után megszerezte a vezetést a DEAC otthonában Kreisz Brúnó góljával, az első 20 perc végén Garát Zsombor is betalált, s miután a vendégek a második harmadban is berámoltak kettőt – válasz nélkül –, nem is volt kérdéses a találkozó kimenetele, gólokban gazdag záró játékrészt követően 7–3-ra nyert a MAC.

ERSTE LIGA
FTC-TELEKOM–ÚJPESTI TE 4–1
(0–0, 1–1, 3–0)
Tüskecsarnok,1014néző.V:Rencz, Soós D., Kis-Király, Pálkövi Botond.
FTC:
Arany G.–Kärmeniemi, Sarcia / Bohunicky,MCFADDEN(1)/ Boros, Hegyi Á.(1)/Bán, Komáromy–FOWLIE1,Kóger D.(1),NAGYG.(2)/KULMALA1,Somogyi B., Tamminen1/ Pavuk(1),Tóth A.1,Tóth Gergő(1)/ Farkas S., Galántai, Roczanov.Edző:Fodor Szabolcs
UTE:
RAJNA–Jago, Ph. Kiss(1)/ Balázsi, Stadel / Gáspár, Varga A.–Benk,COATTA1,Csergő / Kiss Patrik, Németh A., Suter/Balogh B., Kovács S., Nemes / Nejezchleb, Simon P., Zsigmond.Edző:Virág Csaba
Kapura lövések:
61–16.
Gól – emberelőnyből:
2/0, ill.3/0.
Fegyelmi büntetések:

MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
–Jól dolgoztunk végig, rengeteg lövésünk volt, mi irányítottunk, többet volt nálunk a korong és helyzetünk is nekünk volt több. Hatvan percig négy sorral tudtunk menni, így a végére sikerült felőrölni az ellenfelet.
Virág Csaba:
–Mindent kitettünk a jégre, ebből a szempontból nem lehet hiányérzetünk, ennyi volt most bennünk. Egy kicsi mélység hiányzott a keretből: egy komplett sornyi emberünk sérült, és ezt meg is éreztük.

UNI GYŐR ETO HC–TITÁNOK 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Győr,580néző.V:Korbuly, Varjú, Muzsik, Tóth Renátó.
GYŐR:Tóth K.–Bugár, Kmec / Bukor1,Vas Márk / Léránt, Tornyai G.–Dézsi, Schmál, Turbucz/Béres B., Czakó, Nagy Márk / Madácsi(1),Páterka(1),SZALMA1/ Majoross B., Mesterházy,SZLAMA(1).Edző:Ladányi Balázs
TITÁNOK:
SZELES–Hudec, Reiter A. / Dolinar, Hercsel / Molnár G., Nochta /KÓGERB.1,Salamon–Lundin, Vesutkin, Ambrus G. / Ambrus Cs., Fekete, Németh K. / Nagy Á.(1),Keceli-Mészáros, Parragi / Mayer Zs., Csiszer, Szabó Cs.Edző:Anatolij Bogdan
Kapura lövések:
40–16.
Gól – emberelőnyből:
1/0, ill.3/0.
Fegyelmi büntetések:

MESTERMÉRLEG
Ladányi Balázs:
– Nem játszottunk rossz meccset, de a helyzetkihasználás terén akadozott a gépezet. Rengeteget lőttünk kapura és birtokoltuk a korongot, viszont sokszor nem úgy sikerült befejezni a helyzeteket, ahogy szerettük volna. Jók voltak a srácok, de legközelebb jobban is sikerülhet.
Anatolij Bogdanov: – Az első harmadot lassan kezdtük, de inkább azt mondanám, túlságosan koncentráltunk arra, hogy ne kapjunk gólt. Néhány csere után felvettük a tempót, de frusztráló vereséget szenvedtünk, s megint gyermeteg hibákon ment el a találkozó. Egyre közelebb vagyunk a szezon első győzelméhez, ám sokat kell még tanulnunk.

DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–DVTK JEGESMEDVÉK 1–3 (0–2, 1–1, 0–0)
Dunaújváros, 150 néző. V: Gangel, Németh, Fényi, Dorner.
DAB:
KOVÁCS D. – Erdély B., Pozsár / Benke, Bobcek (1) / Bubnov, SZÉCSI 1 / Druja, Marosi – Dudkin, Szappanos, Horváth Á. / Németh P., Szűcs, TÖRÖK (1) / Lőczi, Németh Á., Pinczés O. / Gebei G., Somogyi N., Tamás. Edző: Leo Gudas
DVTK: KISS B. – Doetzel (1), Hadobás (1) / Hyvärinen, Wehrs / Kiss R., Szirányi B. (1) / Farkas O. – Galanisz (1), Ritó, WALKER 1 / Miskolczi, Szabad 1, Vojtkó / Farkas M., Galajda, Lövei / Mattyasovszky, Mihalik 1, Pecsét. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 30–44.
Gól – emberelőnyből:
9/1, ill. 3/1.
Fegyelmi büntetések:

MESTERMÉRLEG

Leo Gudas: – Szoros csata, jó meccs volt – az egyetlen probléma, hogy emberelőnyben csak egy gólt tudtunk lőni. Ezzel együtt becsülettel küzdöttünk végig, olykor jól is játszottunk.
Tokaji Viktor: – A győzelemnek örülünk, de nem lehetünk elégedettek, olyan hibákat követtünk el, amelyekből egymás után gyűjtöttük be a kiállításokat, s ezzel magunkra húztuk a DAB-ot. Végig azon a sebességen kell játszanunk, amire képesek vagyunk, hogy mi irányítsunk.

DEAC–MAC HKB ÚJBUDA 3–7 (0–2, 0–2, 3–3)
Debrecen, 378
néző. V: Nagy A., Salánki, Vincze D., Kedves A.
DEAC:
Antek – Kloz 1, Vokla / Gőz, Klimek / Bogesics, Sándor F. – Dalecky, Novotny (1), Turcotte / Hári N., Kulesov, Spirko 1 / Berta, Molnár D. (1), Sági Martin 1 / Almási, Kozma F., Mazzag (1). Edző: Dave Musial
MAC: BÁLIZS (1) – Pozsgai, Macaulay 1 / Garát 1, Csollák / Tóth P., K. Varga / Ádám, Dóczi – Dansereau (2), Kreisz B. 1, IZACKY 1 (1) / SCHLEKMANN (3), GOOCH 1 (2), Tóth Richárd / Stevens, MOLNÁR B. 1 (1), Djumics 1 (1) / Ritter, Kozma D. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 55–44.
Gól – emberelőnyből:
4/0, ill. 8/3.
Fegyelmi büntetések:

MESTERMÉRLEG

Dave Musial: – Nem játszottunk jól, semmi sem valósult meg abból, amit elterveztünk. Dolgoznunk kell tovább, hamar össze kell magunkat szedni, hiszen négy napon belül két mérkőzésünk is lesz.
Kangyal Balázs: – Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, ekkora különbség nem volt. Szerencsénk is volt, de megdolgoztunk érte. Nem sok edző bünteti a csapatot egy idegenbeli 7–3-as győzelem után, de nekem meg kell tennem az utolsó percek teljesítménye miatt.

AZ ÁLLÁS
1. MAC HKB Újbuda 4 2 2 18–9 +9 10
2. Gyergyói Hoki Klub 4 2 1 1 27–15 +12 8
3. Sport Club Csíkszereda 4 2 2 22–15 +7 8
4. DVTK Jegesmedvék 4 2 1 1 14–11 +3 8
5. UTE 5 1 2 1 1 11–10 +1 8
6. Brasov Wolves 3 2 1 16–7 +9 7
7. FTC-Telekom 3 2 1 11–8 +3 7
8. UNI Győr ETO HC 4 2 2 13–12 +1 6
9. DEAC 2 1 1 5–10 –5 1
10. Titánok 4 4 7–24 –17 0
11. Dunaújvárosi Acélbikák 5 5 11–34 –23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik