EBEL: akár egy fehérvári hokis is lehet az idény legjobb fiatalja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.02. 17:13
null
Stipsiczet február legjobb fiataljának választották (Fotó: Dömötör Csaba)
Noha még tart az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszása, az idény legjobbjainak kiválasztása már javában zajlik, s az év fiatal játékosai közé a Fehérvár AV19 magyar válogatott védője, Stipsicz Bence is bekerült, rá is lehet szavazni.

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának küzdelmei jelenleg az elődöntőnél járnak – a Vienna Capitals a Fehérvár AV19-et búcsúztató Red Bull Salzburg, a Klagenfurt a Graz ellen vezet 2–0-ra –, az idény legjobb fiatal játékosára viszont már lehet szavazni a liga hivatalos honlapján.

A jelöltek között szerepel a Fehérvár 22 éves magyar válogatott védője, Stipsicz Bence is, akit februárban a hónap legjobb fiataljának választottak.

Rajta kívül még Dario Winkler (Salzburg), Felix Maxa (Villach), Benjamin Nissner (Vienna) és Bernd Wolf (Villach) került a legjobb öt közé.

Az EBEL honlapja szerint a közönségszavazatok, az EBEL-ben érintett országok szövetségi kapitányainak véleménye, valamint a liga által felállított szakértői bizottság által leadott szavazatok egyenlő arányban, egyaránt egyharmad súllyal esnek latba.

Szavazni ide kattintva lehet április 3-án éjfélig – Stipsicz kiválasztása után alul az Abstimmen gombra kell kattintani az érvényes vokshoz –, és másnap jelentik be a győztest, aki a díjjal együtt járó trófeát az április 14-én kezdődő nagydöntő során veheti majd át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik